• BIST 13198.84
  • Altın 6820.78
  • Dolar 48.8318
  • Euro 55.8346
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 22 °C
  • Mağusa 18 °C
  • İskele 18 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • Lefke 20 °C

Ziya Rızkı, ölümünün 29. yıl dönümünde törenlerle anıldı

Ziya Rızkı, ölümünün 29’uncu yıl dönümünde törenlerle anıldı. Rızkı için 09.30’da Girne’deki büstü önünde ardından, Karaoğlanoğlu Mezarlığındaki kabri başında anma töreni düzenlendi.
Ziya Rızkı, ölümünün 29. yıl dönümünde törenlerle anıldı

Ziya Rızkı, ölümünün 29’uncu yıl dönümünde törenlerle anıldı.

Rızkı için 09.30’da Girne’deki büstü önünde ardından, Karaoğlanoğlu Mezarlığındaki kabri başında anma töreni düzenlendi..

Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı CTP Girne Milletvekili Doktor Ceyhun Birinci, merhum Ziya Rızkı’nın, yaşamı boyunca, Kıbrıs Türk Toplumuna hizmetlerde bulunan , hayatını halkına adamış bir lider olduğunu söyledi.

Vakıf Olarak , Ziya Rızkı’nın anısını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Birinci, Ziya Rızkı’nın hizmetleri ve hayatının Kıbrıs Tarihi kitaplarına girmesi için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Rızkı’nın toplumun çıkarını üstün tutan dürüst, adaletli , ilkelerinden asla taviz vermeyen ve halk arasında “Ziya Baba” olarak anılan bir lider olduğunu belirten Birinci, Rızkı’nın, üsler bölgesinde toplanan on binlerce insanın Kuzeye geçmesini sağladığını anımsattı.

Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, Ziya Rızkı’nın bilinen özelliklerinini dışında ayrıca kültür sanat yönüde bulunduğunu anımsattı.

Ziya Rızkı’nın Türkiye Cumhuriyetinin , gelişmeye başladığı 1940’lı yıllarda, kadına toplumda layık olduğu yeri veren , eşi Letafet Hanımla Limasolda kültür sanat faaliyetlerinde bulunan bir kişilik olduğunu anımsatan Akıncı, onun , Atatürk’ün devrim ve ilkelerini içselleştiren Kıbrıslı Türklerin bir lideri olduğunu kaydetti.

Akıncı, Rızkı’nın , ideallerinin yaşatılarak geleceğe aktarılarak böyle bir toplumn oluşturulması halinde, ruhunun şad olacağını belirtti.


Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, kendisinin de Ziya Rızkı’nınyolu olan sosyal adalet yolunda hareket ettiğini ifade etti.

Şenkul Ülkede maddi ve kişisel menfaatlerin her şeyin önüne geçtiği bir süreç yaşandığını bu anlamda Ziya Rızkının ve onun ideal ve fikirlerinin daha da ön plana çıkarılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti.

TDP Genel Sekreteri Ersen Sururi, de Rızkı’nın, öğretileri ışığında yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Sururi, Rızkı’nın verdiği mücadele ve öğretilerinin gelecek nesillere aktarılmasının bir görev olduğunu da vurguladı.

Konuşmaların ardından anma töreni sona erdi.

brt

Ziya Rızkı, ölümünün 29. yıl dönümünde törenlerle anıldı

Ziya Rızkı, ölümünün 29. yıl dönümünde törenlerle anıldı

Ziya Rızkı, ölümünün 29. yıl dönümünde törenlerle anıldı

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.