• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 11 °C
  • İskele 11 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • Lefke 12 °C

710 gramlık Arden bebek hayata tutundu

Manisa’da 710 gram olarak erken dünyaya gelen Arden bebek, kuvözde geçirdiği 4,5 aylık tedavi süreci sonunda 3 kilo 200 gram ağırlığa ulaşarak zorlu yaşam mücadelesini kazandı.
710 gramlık Arden bebek hayata tutundu

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde Seda Aykıran, 24 haftalık hamileyken ani doğum sancılarının artması sonucu Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine gitti. 

Hemen doğuma alınan Aykıran, sezaryenle 710 gram ve 32 santimetre uzunluğunda erkek bebek dünyaya getirdi. Yaşamasının çok zor olduğu belirtilen Arden bebek, sevk edildiği Salihli’deki özel bir hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde tedaviye alındı. Kalp ve solunum sorunları yaşayan Arden bebek, doktor ve hemşirelerin şefkatli ellerinde hayata tutundu. Arden bebek, 130 gün sonra 3 kilo 200 gram ve 40 santimetre uzunluğa ulaşarak zorlu yaşam mücadelesini kazandı.

130 günlük zorlu yaşam mücadelesi

Arden bebeğin sevk ile hastaneye geldiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Türker Borucu, “24 haftalık dünyaya gelen Arden bebek, geldiğinde solunum cihazına bağlıydı. Dünya geneli bu tür bebeklerin yaşama şansı gerçekten çok düşük, yüzde 80’i ilk bir hafta içerisinde kaybediliyor. Bizimde işimiz çok zordu. Kuvözde anne karnına yakın bir ortam hazırlama çalıştığımız gibi, ekip olarak elimizden gelenin fazlasıyla yaptık. 52 gün boyunca solunum cihazına bağlı kalırken, 35 gün boyunca burnundan solunum desteğine devam ettik” dedi.

Hayat mücadelesini o minicik yüreğiyle kazandı

Sürecin çok zorlu geçtiğini anlatan Dr. Borucu, “Beslenme, solunum ve kalp sorunları yaşarken, Arden bebeğimiz iki defa da gözünden ameliyat olma durumunda kaldı; fakat Arden bebek tahminimizden çok daha güçlü çıktı. Bu 130 gün süren hayat mücadelesini o minicik yüreğiyle kazandı. Doğduğunda Arden bebek 710 gramdı; fakat bu süreçte kilo kayıpları oldu, 500 grama kadar düştü. 130 günün sonunda 3 kilo 200 gram ağırlığında, sağlıklı bir şekilde annesine teslim ettik” diye konuştu.

Kanguru yöntem, Arden bebeği hayata bağladı

130 günlük sürecin Arden bebek ve ailesi içinde zor geçtiğini sözlerine ekleyen Dr. Borucu “Annesi her gün düzenli olarak hastaneye ziyaretine geldi. Bizde geldiği her gün bebeği annesinin kucağına vererek erken doğum nedeniyle anne ve bebek arasında kopan bağı kanguru yöntemiyle uyguladık. Bu kanguru bakımı bebeğin sağlıklı taburcu olmasında çok çok etkili oldu” dedi.

Arden bebeğini 130 gün sonra kucağına alan anne Seda Aykıran ise “Arden bebeğimi zorlu sürecin sonunda kucağıma aldım. Onu biz yaşadık ve kazandık” diye konuştu.  

710 gramlık Arden bebek hayata tutundu

710 gramlık Arden bebek hayata tutundu

710 gramlık Arden bebek hayata tutundu

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.