• BIST 11311.31
  • Altın 5897.703
  • Dolar 42.6861
  • Euro 50.1507
  • Lefkoşa 18 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • İskele 18 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • Lefke 18 °C

Depremzede Sağlık Hizmet Hattı'na 98 bin 975 başvuru yapıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Depremzede Sağlık Hizmet Hattı "ALO 184"e depremzede ve depremzede yakınlarından 98 bin 975 başvurunun yapıldığını açıkladı.
Depremzede Sağlık Hizmet Hattı'na 98 bin 975 başvuru yapıldı

Bakan Koca, sosyal medya hesabından, Sağlık Bakanlığı Depremzede Sağlık Hizmet Hattı "ALO 184"e 9 Mart'a kadar depremzede ve depremzede yakınlarından 98 bin 975 başvurunun olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"İlk günlerde diğer konuların da talep konusu olduğu başvurularda, sağlıkla ilgili olanların tamamına yakını karşılandı. Depremzede Sağlık Hizmet Hattı ALO 184, muayene, evde bakım, pansuman, ilaç ihtiyacı, aşı, hasta bezi, tıbbi malzeme ve cihaz, gözlük, farklı kuruma sevk, ertelenmiş ameliyatlar, diyaliz ve kemoterapi, ruh sağlığı hizmeti gibi bütün tıbbi ihtiyaçlar için depremzedelerin emrinde."

Afet bölgesinde depremden etkilenen 75 yaş ve üstü büyüklerin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezinden arandığını ifade eden Bakan Koca, 32 bin 723 kişiyle ile görüşüldüğünü, sağlık durumları ve sağlık hizmeti ihtiyaçları hakkında bilgi alındığını, ilaç ve tıbbi yardım taleplerinin karşılandığını belirtti.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.