• BIST 13262.77
  • Altın 6751.73
  • Dolar 48.8185
  • Euro 55.8878
  • Lefkoşa 30 °C
  • Girne 28 °C
  • Mağusa 29 °C
  • İskele 29 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • Lefke 30 °C

Zehra-Özker Özgür mezarları başında anıldı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanlığı, Bakanlık ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) kurucularından Özker Özgür ile eşi Zehra Özgür Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabirleri başında anıldı.
Zehra-Özker Özgür mezarları başında anıldı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanlığı, Bakanlık ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) kurucularından Özker Özgür ile eşi Zehra Özgür Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabirleri başında anıldı.

Özker Özgür’ün 19’uncu, Zehra Özgür’ün ise 16’ıncı ölüm yıl dönümleri nedeniyle düzenlenen anma törenine, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı bakanlar, milletvekilleri, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, siyasi parti yetkilileri, Özgür ailesi ve sevenleri katıldı.

Anma töreni, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı, ardından sırasıyla kızı Münevver Özgür Özersay, İzzet İzcan ve Tufan Erhürman birer konuşma yaptı.

Konuşmaların sonrasında Özker Özgür ve Zehra Özgür’ün kabirlerine karanfiller bırakıldı.

Özker Özgür’ün kızı Münevver Özgür Özersay konuşmasında, bugün Zehra ve Özker Özgür’ü anarken çelişkili duygular içinde olduğunu belirterek, “İçimden bir ses, bu onların anma töreni ve bugünle hiçbir ilişkisi yok, diyor, diğer bir ses ise, bugünün bağlamından koparak onları nasıl anabiliriz diye soruyor” ifadelerini kullandı.

Özersay, bir yandan pozitif eylem dışında hiçbir şeyin anlamı yokmuş gibi gelirken diğer yandan yaşanılan bu iletişimsizlik döneminde samimiyetle kendini ortaya koymanın hiç bu kadar önemli olmadığını belirterek, “ama bildiğim şu; onlar artık burada değiller. Sadece anıları ve bizler kaldık” dedi.

Babasını düşünürken gözünün önüne yazdığı kitapların kapaklarının geldiğini söyleyen Özersay, ne kadar büyük bir sebatla, emekle, kendini ortaya koyduğunu ve ülkesinin iyiliği için çabaladığını hatırlattı.

Münevver Özgür Özersay, “şu an bir yerlerde bir gemi batıyor olabilir. Olsun. Başka yerlerde de birileri ışık tutarak yol gösteriyordur; tıpkı Zehra ve Özker Özgür’ün bir zamanlar bize yaptığı gibi. Şimdi sıra bizde. Biz de bu görevi başarabiliriz” dedi.

-İzcan

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ise, Özker Özgür ve eşi Zehra Özgür’ü saygıyla ve özlemle andı.

İzcan, yıllar geçse de, kavganın ve hedeflerin değişmediğini belirterek, demokrasiye, hukuka, birleşik Kıbrıs’a inananların mücadelesinin bitmediğini söyledi

Yeni maceralar aramaya gerek olmadığını, birlik, kardeşlik içinde kendi kendini yönetecek noktaya gelmek için tüm değerlere sahip çıkmak gerektiğini söyleyen İzcan, “Zehra ve Özker Özgür’ün mücadelesine katkı koyarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

-Erhürman

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise, aradan geçen yıllarda sevgi, saygı ve özleminin arttığını belirterek, “bugün hocalıklarını hatırladım ve eğitimde nereden nereye geldiğimizi düşünerek ‘anma hakkı’ diye bir kavram olması gerektiğini fark ettim “dedi.

Çok bedeller ödeyenlerden ikisini anmanın bir karşılığı olması gerektiğini dile getiren Erhürman, “onların verdikleri mücadeleyi nereden aldık, nereye getirdik sorusunu sormalıyız” ifadesine yer verdi.

Erhürman, böylesi mücadelelerden geçen kişileri 19 yıl boyunca anmanın bir sorumluluğu olması gerektiğini vurguladı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.