• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Lefkoşa 25 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • Lefke 25 °C

Yorgancıoğlu ADAY DEĞİL!

SON DAKİKA...
Yorgancıoğlu ADAY DEĞİL!

Yorgancıoğlu aday olmayacağını açıkladı...

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) eski Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Özkan Yorgancıoğlu, yapılacak erken genel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

Yorgancıoğlu’nun dün sosyal medya üzerinden paylaştığı açıklaması şöyle: 

Kıbrıs'ta, Barış, Demokrasi, İnsan hakları, üretken emeğin onurlandırılması ve halkımızın yaşam kalitesinin artırılması icin 1973 yılında CTP saflarında mücadeleye başladım.

Günümüze gelinceye kadar, makam ve mevki ayrımı yapmadan bu mücadeleyi partim ve partililerimle birlikte sürdürdüm.

Parti Başkanlığı dahil, hemen hemen partimin bütün kademelerinde büyük bir Onur'la çalıştım. Beni Onur'la görev yaptığım bu makamlara taşıyan ,görevlerim esnasında gerek partide, gerekse hükümet ve Meclis grubunda birlikte görev yaptığım tüm arkadaşlarıma ve her zaman bana destek olan aileme teşekkür ediyorum.

2018 yılının ocak ayında bizleri yeni bir seçim bekliyor. Partimiz, halkımızın sorunlarını çözme adına seçime katılırken yeni CTP ve yeniden CTP şiarı ile yeni ufuklara yelken açma kararlılığındadır.

Bu yeni ufuklar ve yeni hedeflere hep birlikte koşarken,Ocak ayında yapılacak seçimlerde yeni arkadaşlara da fırsat verilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle, başta bu süreçte beni aday olmam yönünde teşvik eden arkadaşlarım olmak üzere, partililerime ve siyasi görüşleri farklı olsa bile, siyaset hayatım boyunca benimle görüşme, konuşma,tartışma ve güvenme alçakgönüllülüğünü gösteren herkese teşekkür etmek istiyorum.

"İnandığım amaçlar uğruna mücadele etmek için ille de bir makamda olmak gerekmiyor" anlayışını benimseyen biri olarak, 2018 Ocağında yapılacak seçimlerde aday olmamaya karar verdim.

Halkıma karşı görevlerimin devam ettiğine olan inancım nedeni ile Halkımızın çıkarları doğrultusunda Parti'min seçim süreci ve sonrasında vereceği her görevi yapacağımı da sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu inançla tüm partililerime ve halkıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

ADAY OLMAYACAK DİĞER BAZI İSİMLER

Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler gençleşmeye gidiyor. 7 Ocak'taki erken genel seçimlerde CTP-BG'nin genç ağırlıklı bir aday listesi ile seçime gireceği öğrenildi. 

Bazı eski siyasetçilerin genç adaylara yer açmak adına önümüzdeki seçimde aday olmayacağı belirtiliyor. 

Bu bağlamda CTP Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu, Abbas Sınay ve Arif Albayrak'ın da, gençleşen aday listesi içerisinde yer almayacağı biliniyor.

CTP’de mevcut milletvekilleri arasında önümüzdeki dört dönem için aday olmayacağı kesin bilinen üç isim bulunuyor. Mağusa milletvekili Arif Albayrak, Girne milletvekili Abbas Sınay ve Girne milletvekili eski başbakanlardan Ömer Kalyoncu’nun aday olmayacağı kesin.

İlgili Haberler
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.