• BIST 13198.84
  • Altın 6851.87
  • Dolar 48.8293
  • Euro 55.908
  • Lefkoşa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 22 °C
  • İskele 22 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 21 °C

Vergiyle ilgili uzlaşı Resmi Gazete’de… Kişisel indirim 320 bin TL

Maliye Bakanlığı ile kamuda örgütlü beş sendika arasında matrah dilimleri ve vergi oranları konusunda geçtiğimiz cuma günü uzlaşı sağlanmasının ardından Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Vergiyle ilgili uzlaşı Resmi Gazete’de… Kişisel indirim 320 bin TL

Maliye Bakanlığı ile kamuda örgütlü beş sendika arasında matrah dilimleri ve vergi oranları konusunda geçtiğimiz cuma günü uzlaşı sağlanmasının ardından Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Maliye Bakanı Özdemir Berova, uzlaşılan yıllık vergi dilimleri ve vergi oranlarının “İlk 30 bin TL için yüzde 10, sonra gelen 30 bin TL için yüzde 20, sonra gelen 76 bin TL için yüzde 25, 100 bin 500 TL için yüzde 30, 236 bin 500 TL için yüzde 37″ olduğunu açıklamış; 2024 yılında uygulanacak kişisel indirimin 320 bin TL olması konusunda ise gerekli düzenlemenin yapılacağını söylemişti.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Bakanlar Kurulu, 2024 vergilendirme dönemi için kişisel indirim miktarını 320 bin TL olarak saptandı.

– Vergi matrahları

Bakanlar Kurulu’nun 2024 Mali Yılı matrah dilimleriyle ilgili kararına göre ise, vergi matrah dilimleri şöyle:

“İlk dilim: 30 bin TL, vergi oranı yüzde 10, dilimin vergisi 3 bin, toplam vergi 3 bin TL.

İkinci dilim: 30 bin TL, matrah 60 bin TL, vergi oranı yüzde 20, dilimin vergisi 6 bin TL, toplam vergi 9 bin TL.

Üçüncü dilim: 76 bin TL, toplam matrah 136 bin TL, vergi oranı yüzde 25, dilim vergisi 19 bin TL, toplam vergi 28 bin TL.

Dördüncü dilim: 100 bin 500 TL, toplam matrah 236 bin 500 TL, vergi oranı yüzde 30, dilimin vergisi 30 bin 150 TL, toplam vergi 58 bin 150 TL

Beşinci dilim: 236 bin 500’den sonrası vergi oranı yüzde 37 vergi.”

Sendikaların eylemlerine neden olan konuyla ilgili cuma günü Maliye Bakanı Özdemir Berova ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) temsilcileri bir araya gelmiş ve uzlaşıyı açıklamıştı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.