• BIST 10918.51
  • Altın 5778.827
  • Dolar 42.5249
  • Euro 49.6061
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Mağusa 12 °C
  • İskele 12 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 12 °C

Üstel: Ülke insanının refahı için yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz

Başbakan Ünal Üstel, katıldığı bir etkinlikte hükümetin icraatlarını anımsattı. Ünal Üstel, Akdeniz köyünün Kıbrıs türk halkının varoluş mücadelesinde ayrı bir yere sahip olduğunu dile getirerek bu köyde yaşayan Türklerin 1974 mutlu barış harekatı’n
Üstel: Ülke insanının refahı için yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz

Başbakan Ünal Üstel, katıldığı bir etkinlikte hükümetin icraatlarını anımsattı.

Ünal Üstel, Akdeniz köyünün Kıbrıs türk halkının varoluş mücadelesinde ayrı bir yere sahip olduğunu dile getirerek bu köyde yaşayan Türklerin 1974 mutlu barış harekatı’na kadar birçok şehit vererek topraklarına sahip çıktığını vurguladı.

Akdeniz köyünün doğasıyla Tarımsal ürünleriyle ve tarihiyle Kıbrıs’ın sayılı köylerinden biri olduğunu da dile getiren Üstel Akdeniz köyü gençlerinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de topraklarına sahip çıkmasını istedi.

Hükümetin hayata geçirdiği alt yapı projeleri ve gençlere yönelik sosyal konut projelerine de değinen Başbakan, Haziran ayı sonuna kadargençlere yönelik kırsal kesim arsa dağıtımının tamamlanacağını söyledi.

“Gençlerden tek bir istekleri olduğunu dile getiren Üstel bunun da kırsal kesim arazilerinin gençlerin kendi ihtiyaçları için kullanmaları ve üçüncü şahıslara devrinin yapılmaması olduğunu dile getirdi.

Başbakan konuşmasında, kadınların iş hayatına aktif katılımına yönelik teşvik projeleri ile KKTC vatandaşlarına yönelik sigorta prim destek projelerine de değindi.

Üstel, Ülkemizdeki asgari ücretin güney kıbrıs’tan 50 € daha fazla olduğunu vurgulayarak bu sayede vatandaşların ülke ekonomisine daha fazla katkı yapmaya başladığını söyledi. Başbakan hükümetin ülke insanının refahını arttırmak için yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini de dile getirdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.