• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • Lefke 26 °C

Üstel: Enerjide dev bir adım atıyoruz

Başbakan, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ünal Üstel eşi Zerrin Üstel ile ilçe merkezlerine bayram ziyareti gerçekleştirdi. Başbakan Üstel, ziyaretleri çerçevesinde partisinin ilçe binalarında, partilileri ve halkla bayramlaştı.
Üstel: Enerjide dev bir adım atıyoruz

Başbakan, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ünal Üstel eşi Zerrin Üstel ile ilçe merkezlerine bayram ziyareti gerçekleştirdi.

Başbakan Üstel, ziyaretleri çerçevesinde partisinin ilçe binalarında, partilileri ve halkla bayramlaştı.

Bayramlaşma etkinliğine Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre bazı partili bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Ünal Üstel ilk durağı olan Gazimağusa’da milletvekilliği ara seçimi konusunda açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Meclisi’nden bir milletvekilinin ayrıldığını ve Anayasa gereği Haziran ayında bir milletvekili için seçime gidileceğini dile getiren Üstel, seçimin 25 Haziran da gerçekleşeceğini söyledi.

60 günlük seçim yasağı süresinin kısaltılması için yasa çıkarılması yönünde çalışma başlatılacağını söyleyen Üstel, ardından da ara seçim için start verileceğini kaydetti.

Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel ile heyetinin ikinci durağı İskele ilçesi oldu.

Üstel burada Türkiye ile imzalanan mali işbirliği protokolünü ve enerji politikaları konusunda mesajlare verdi.

“Enerjide de dev bir adım atıyoruz” diyen Başkanan Üstel, anavatan Türkiye’nin katkıları ile kablo ile elektrik gelmesi için startın verildiğini ve çalışmalara başlandığını belirtti.

Söz konusu sistem ile güneş enerjisinden daha fazla yararlanılacağını ve elektrik maliyetlerinin de düşeceğini aktaran Başbakan Üstel, güneş enerji sistemlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte ileride aynı kablo ile Türkiye’ye elektrik enerjisi satılabileceğini belirtti.

Üstel ve beraberindeki heyet Girne de de partilileri ve halkla bayramlaştı.

Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel, Girne’de partisinin ara seçimdeki adayı konusuna açıklık getirdi.

UBP’nin Haziran’da yapılacak olan ara seçimde milletvekili sayıısnı 25’e çıkarmasının büyük önem taşıdığına vurgu yapan Üstel, partililerden ara seçim için birlik beraberlik içinde çalışmalarını istedi.

Önümüzdeki hafta Çarşamba günü, Merkez yönetim Kurulu toplantısında ara seçim ve aday belirleme konusunun ele alınacağını dile getiren Üstel, Merkezi Yönetim Kurulu’na 1 aday önereceklerini söyledi.

Şu ana kadar bu konuda hiçbir sıkıntı olmadığını ,deneyimli İşadamı , UBP’li Ali Başman’ın önerilerine evet dediğini kaydeden Üstel, “Bunu yetkili organlarla toplantı yaptıktan sonra, yetkili organlardan da bu kararı çıkarıp kamuoyuyla paylaşacağız”diye konuştu.

Başbakan, UBP Genel Başkanı Üstel ve heyeti ilçe merkezlerine gerçekleştirdiği bayram siyaretleri çerçevesinde Lefke ve Güzlyurt’ta da partilileri ve vatandaşlarla biraraya geldi.

Her iki ilçede de bayram tebriklerini UBP ilçe merkezlerinde kabul eden Üstel, belediyeler reformu ve sonuçlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Üstel, yapılan yasal düzenleme ve reformlarla belediyelerin mali kaynaklarını artırarak daha rahat hizmet vermelerine olanak sağladıklarını söyledi.

Başbakan Üstel , Güzelyurt ile beldelere yönelik bayram ziyaretlerini tamamlamış oldu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.