• BIST 12888.33
  • Altın 6726.72
  • Dolar 48.9519
  • Euro 55.7164
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 19 °C
  • İskele 19 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 17 °C

“Unutulan Genetik Miras Talasemi” çalıştayı yapılacak

Kıbrıs Türk İnsan ve Klinik Genetik Derneği ile Thalassaemia Derneği, çarşamba günü, “Unutulan Genetik Miras (!) Talasemi” Çalıştayı düzenliyor. Thalassaemia Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, ülkede Talasemi gerçeği ve farkındalığına dikkat çekm
“Unutulan Genetik Miras Talasemi” çalıştayı yapılacak

Kıbrıs Türk İnsan ve Klinik Genetik Derneği ile Thalassaemia Derneği, çarşamba günü, “Unutulan Genetik Miras (!) Talasemi” Çalıştayı düzenliyor.

Thalassaemia Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, ülkede Talasemi gerçeği ve farkındalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenecek Çalıştay, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İrfan Günsel Kongre ve Sergi Salonu’nda saat 09.00-13.00 arası yapılacak.

Cumurbaşkanı, Sağlık Bakanı, dernek başkanları ve YDÜ Tıp Fakültesi Dekanı’nın konuşmaları ile açılacak çalıştay, dört oturumda gerçekleştirilecek.

Dr. Nuray Yeşiladalı ve Dr. Gülsen Bozkurt başkanlığında” Thalassemia ve Hemoglobinopatiler” başlığıyla yapılacak ilk oturumda, sırasıyla, “Thalassemia ve Hemoglobinopati Kliniği, Thalassemia Genetiği ve Tanısı, Kuzey Kıbrıs’a Thalassemia Hastalığı, Kan Hastalıkları ve Genetik Danışmanlık, tedavide yeni umut: Genom düzenleme” konuları tartışılacak.

Birinci oturumun tamamlanmasının ardından saat 11.30’da 3 farklı oturum aynı anda başlayacak.

Prof. Dr. Füsun Yıldız ve Uzm. Dr. Sıla Usar İncirli başkanlığında, “Klinik’te talasemi gerçeği ve tanı yaklaşımları”, Düriye Deren Oygar ve Fazilet Özdenefe başkanlığında “Ülkemizde Talasemi yönetimi” ve Meryem Çerkez ve Selen Nejat başkanlığında “Talasemi savunuculuğu ve farkındalık” konuları ele alınacak.

Oturumların tamamlanmasının ardından çalıştay raporu hazırlanacak.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.