• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • Lefkoşa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 19 °C

Uluslararası Maraş Down Plaj Futbolu Festivali düzenlendi

KKTC Engelliler Spor Federasyonu, Uluslararası Down Federasyonu ve Uluslararası Down KKTC iş birliğinde Gazimağusa’da Maraş’ta Uluslararası Maraş Down Plaj Futbolu Festivali düzenlendi. KKTC, Türkiye, Bosna Hersek, Karadağ, Kazakistan ve Polonya’dan ekipl
Uluslararası Maraş Down Plaj Futbolu Festivali düzenlendi

KKTC Engelliler Spor Federasyonu, Uluslararası Down Federasyonu ve Uluslararası Down KKTC iş birliğinde Gazimağusa’da Maraş’ta Uluslararası Maraş Down Plaj Futbolu Festivali düzenlendi.

KKTC, Türkiye, Bosna Hersek, Karadağ, Kazakistan ve Polonya’dan ekiplerin katıldığı plaj futbolu festivalinin başlama vuruşunu Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptı.

Etkinliği Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Uluslararası Down Fedrasyonu Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, Başkan Yardımcısı Hanife Salman, KKTC Engelliler Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz, Uluslararası Down KKTC Başkanı Tülay Umut da izledi.

-Akdeniz

KKTC Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz yaptığı konuşmada, festivalin, down sendromunun bir hastalık değil farklılık olduğunu, farklı olmanın normal olduğunu herkese duyurmak ve duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlendiğini kaydetti.

Akdeniz, bu düşünceden hareketle festivalin Uluslararası Down Federasyonu iş birliğinde 6 ülkenin katılımıyla düzenlendiğini belirtti.

Akdeniz, etkinliği gerçekleştirmenin yanında her zaman engelli bireylerin topluma tam ve etkin katılımı konusunda hassasiyeti için başta Cumhurbaşkanı Tatar ile eşi Sibel Tatar’a ve Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay’a teşekkür etti.

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay da, merkezi İstanbul olan Federasyonun 90 ülkeden üyesi bulunduğunu belirterek, etkinliğin Maraş’ta düzenlenmesinin de önem arz ettiğini kaydetti.

Tuncay, hassasiyet oluşturmak için düzenlenen festivale katkıları ve katılımları nedeniyle Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile katılımcı ülkelerin federasyon başkanlarına teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, Maraş’ta çok anlamlı ve güzel bir etkinlikte buluştuklarını belirterek, festivale katılan ekipleri selamladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, etkinliğin uluslararası boyutuna dikkat çekerek, “Bizlerin burada bu etkinliğe misafirperverlik yapmamız son derece anlamlı ve değerli.” dedi.

Tatar, “Biz her zaman kendi içimizde yaptığımız etkinliklerde down sendromlu çocuklarımızın aslında diğer çocuklardan farklı olmadıklarını belirtiyor, onların önlerindeki engellerin aşılması için destek var engel yok diyoruz” dedi.

Tatar, uluslararası toplumdan, farklı ülkelerden down sendromlu çocuklarla bir spor etkinliği düzenlendiğini kaydeden Tatar, açılan Maraş’tan bütün dünyaya “biz uluslararası toplumla birlikte KKTC’de bütün engellerin aşılması için büyük mücadeleler içerisindeyiz” mesajı verildiğini vurguladı.

Etkinliğin down sendromlu kişilere toplumun öz evlatları olduklarını hissettirmek ve samimi duyguları iletebilmek açısından da değerli olduğuna değinen Tatar, “Bugün burada Uluslararası Down Sendromu Federasyonundan gelen tüm başkanları selamlıyorum” dedi.

Tatar down sendromlu bireylere “En değerli evlatlarımız ve kardeşlerimiz olarak her zaman gönlümüz sizinledir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Uluslararası Down Sendromu Federasyonu tarafından Cumhurbaşkanı Tatar ile diğer federasyon başkanlarına anı tabağı takdim edildi.

Festival öncesinde de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar’ın da katılımıyla Maraş’ın giriş kapısının önünden festival alanına kortej gerçekleştirildi

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.