• BIST 12888.33
  • Altın 6749.22
  • Dolar 48.9518
  • Euro 55.709
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 19 °C
  • İskele 19 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 17 °C

Ülkedeki farklı kültürler İskele’de buluştu

Ülkedeki farklı kültürler İskele’de buluştu. İskele Belediyesi tarafından bu yıl 4. Düzenlenen “Kültürlerin kaynaşması” etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik kortejin İskele Ecevit Meydanında ki Atatürk Anıtı’na varmasıyla başladı.
Ülkedeki farklı kültürler İskele’de buluştu

Ülkedeki farklı kültürler İskele’de buluştu.

İskele Belediyesi tarafından bu yıl 4. Düzenlenen “Kültürlerin kaynaşması” etkinliği
renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlik kortejin İskele Ecevit Meydanında ki Atatürk Anıtı’na varmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlik İskele Belediyesi Halk Dansları ekibinin gösterisi ile devam etti.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptığı konuşmada dini, dili ve kültürü farklıolsa da aynı havayı soluyan ve bu topraklara kök salan vatandaşların böylesi etkinlikte bir arayagelerek kültürlerin kaynaştığını söyledi.

Pandemi nedeni ile söz konusu etkinliğin 3 yıldır yapılamadığını kaydeden Sadıkoğlu,İskele’yi hak ettiği konuma ulaştırmak için çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon ekibinin gösterisinin ardından MilliEğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu bir konuşma yaptı.

İskele beldesinin kültürlerin buluşmasına en uygun bölgelerden biri olduğunu ifade edenBakan Çavuşoğlu, Dünya’nın birçok farklı noktasından gelen insanların bölgeyi vatan bilerekböylesi sosyal etkinlikleri zenginleştirildiklerini söyledi.

İskele’nin her geçen gün gelişerek cazibe merkezi haline geldiğini de kaydeden BakanÇavuşoğlu, bölgede yaşayan farklı kültürlerin eğitim kurumlarından da yararlandığını ve kültürlerin kaynaştığını kaydetti.

Daha sonra Yarköy Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği Kıbrısın Efeleri Zeybek Grubu birgösteri sundu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de İskele’de birçok farklı kültürün yaşadığınısöyleyerek, aldanmamak için geçmişi unutmamak ve tarihi çok iyi bilmek gerektiğini dilegetirdi.

“biz insanlığı severiz yaratandan ötürü herkesi severiz herkesi bağrımıza basarız derisi rengi ne olursa olsun yeter ki bize zarar vermesin bizim devletimize bizim vatan yaptığımız bu topraklara zarar vermesin” diyen Töre, böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapan ve düzenleyenİskele Belediye başkanı ve ekibine teşekkür etti.

Töre’nin konuşmasının ardından bohurdanlıklar yakılarak etkinliğin açılışı gerçekleştirildi.

Etkinlikte, çocuklara yönelik aktiviteler, farklı kültürlere ait yiyecek,içecek ve el sanatları stantları, halk dansları gösterileri ve konserler yer aldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.