• BIST 13257.23
  • Altın 6740.66
  • Dolar 48.844
  • Euro 55.7009
  • Lefkoşa 29 °C
  • Girne 28 °C
  • Mağusa 30 °C
  • İskele 30 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 29 °C

Türkiye’deki depremde arama kurtarma çalışmalarına katılanlara teşekkür ve takdir belgeleri verildi

Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde arama-kurtarma ve yardım çalışmalarına gönüllü olarak katılan şirket, dernek, kişiler ile deprem bölgelerinde faaliyet gösteren basın mensuplarına Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen törenle, teşekkür ve takdir belg
Türkiye’deki depremde arama kurtarma çalışmalarına katılanlara teşekkür ve takdir belgeleri verildi

Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde arama-kurtarma ve yardım çalışmalarına gönüllü olarak katılan şirket, dernek, kişiler ile deprem bölgelerinde faaliyet gösteren basın mensuplarına Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen törenle, teşekkür ve takdir belgeleri takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, KTBK Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, GKK Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği Maslahatgüzar Özlem Demir ile diğer yetkililerin katıldığı törende, depremde yaşamını yitirenler huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

–Tatar: “Yüreğimiz parçalandı”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törende yaptığı konuşmada, 6 Şubat tarihinden beridir yaşadıkları acıyı dile getirdi, yüreklerinin parçalandığını söyledi.

Deprem felaketinin yaşandığı ilk günden devlet ve halk olarak tek yürek olduklarını ama çocukları kurtaramadıklarını ifade eden Tatar, “Büyük acı yaşadık, unutmamız mümkün değildir” dedi.

Tatar, devlet ve kurum kuruluşlar yanında şirketler ile gönüllülerin de büyük bir cesaretle çalışmalara katkı koyduğunu ifade ederek, “Cesaretinizi yürekten takdir ediyoruz, minnet duygularımızı ifade ediyoruz” diye konuştu.

Devletin, doğal afetlerde ortaya koyduğu arama kurtarma çalışmalarının önemine dikkat çeken Tatar, “Siz gönüllü kahramanları tebrik ederim” dedi, acılarının büyük olduğunu ve el birliğiyle birlik beraberlik içerisinde devletin yapısını güçlendirmek, çocuklara güzel bir gelecek bırakmanın görevleri olduğunu söyledi.

Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’de Türk Devletleri Teşkilatı toplantılarına katılmak üzere Ankara’ya gideceğini ifade ederek, orada, arama kurtarma afet durumunda birlikte yapılacak çalışmaları değerlendirileceklerini dile getirdi.

Tatar, orada, KKTC’nin her zaman afet durumunda ülkelerin yanında olacağı mesajını vereceklerini söyledi.

“Acımız sonsuzdur” diyen Tatar, geçmiş olsun dileklerini iletti, Şampiyon Melekler ile hayatını kaybeden diğer vatandaşlara rahmet diledi.

Tatar, Türkiye’de yaşanan sel felaketinden dolayı da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı’nda 10 Mart Cuma günü düzenlenen törende de, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde arama-kurtarma, yardım ve katkı faaliyetlerinde bulunan devlet kurumlarında çalışan personele teşekkür ve takdir belgeleri takdim edilmişti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.