• BIST 13337.69
  • Altın 6778.68
  • Dolar 48.8168
  • Euro 56.0096
  • Lefkoşa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 24 °C
  • İskele 24 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • Lefke 24 °C

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği heyeti, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ni ziyaret etti

Küresel İklim Değişikliği Uluslararası Konferansı ve Yatırımlar ve İş Birliği Geliştirme Programı kapsamında KKTC’de bulunan Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) heyeti, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ni ziyaret etti.
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği heyeti, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ni ziyaret etti

Küresel İklim Değişikliği Uluslararası Konferansı ve Yatırımlar ve İş Birliği Geliştirme Programı kapsamında KKTC’de bulunan Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) heyeti, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ni ziyaret etti.

Belediyeler Birliği’nden verilen bilgiye göre T.C. Tarım ve Orman Eski Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, bilim insanları, iş dünyası temsilcileri ile mühendislik ve mimarlık alanında uzman isimler katıldığı görüşmede Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın yanı sıra Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser, Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ve K. T. Belediyeler Birliği Müdürü Muammer Güneş de hazır bulundu.

Görüşmede iklim değişikliği bağlamında sürdürülebilir şehircilik, mühendislik ve mimarlık konularında değerlendirmeler yapılarak, görüş alışverişinde bulunuldu.

Burada konuşan Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Heyeti’ni ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yürütülen faaliyetlerin çok kıymetli olduğunu söyledi. Özçınar, yerelden kalkınmanın önemine dikkat çekerek, belediye başkanlarından gelen her mesajın bir değer olduğunu vurguladı.

Toplantıda, gelecekte ortak projeler hayata geçirmek ve iş birliğini geliştirmek konusunda fikir birliğine de varıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.