• BIST 13198.84
  • Altın 6839.78
  • Dolar 48.8006
  • Euro 55.904
  • Lefkoşa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • İskele 25 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • Lefke 24 °C

Töre:Kıbrıs sorunundaki esas çıkmazı BM Güvenlik Konseyi ve AB yarattı

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs sorunundaki esas çıkmazı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Avrupa Birliği’nin yarattığını söyledi. Töre, Üniversitelere gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi’ni (YDÜ) ziyaret ett
Töre:Kıbrıs sorunundaki esas çıkmazı BM Güvenlik Konseyi ve AB yarattı

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs sorunundaki esas çıkmazı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Avrupa Birliği’nin yarattığını söyledi.

Töre, Üniversitelere gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi’ni (YDÜ) ziyaret etti.
Ziyarette Başkan Töre’yi YDÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ve diğer yetkililer karşıladı.

Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) heyetinin de yer aldığı ziyarette Töre, açıklamalarda bulundu.
Töre, YÖK’ün KKTC üniversitelerine de akreditasyon veren bir kurum olarak denetleme ve rehberlik yapmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek YÖDAK ile koordineli çalışmaların yapılmasının önemine değindi.
YÖK’ün geçmişten beri muhtelif dönemlerde ülkeye ziyaretler yaptığını anımsatan Töre, YÖK’ün göstereceği yolda KKTC üniversitelerinin ilerlemesini arzuladıklarını kaydetti.
Konuşmasında Avrupa Birliği Liderler Zirvesi Sonuç Bildirisinde “Türkiye” başlığı altında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini de ilgilendiren ifadeleri de yorumlayan Töre, Türkiye’nin AB sürecinin Kıbrıs sorununa dayandırılmaya çalışıldığına değindi.

Töre, Kıbrıs sorunundaki esas çıkmazı yaratanın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 4 Mart 1964’te aldığı kararı ve AB’nin Kıbrıslı Rumları tek başına üye yapması olduğunu kaydeden Töre: “Kıbrıs Türk halkı için çözüm KKTC’nin ilan edilmesiydi, biz de onu ilan ettik” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yaklaşıldığını anımsatan Başkan Töre, egemenliğin esas olduğunu ve asla vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Egemenliğin simgesinin Cumhuriyet Meclisi ve KKTC devleti olduğunu vurgulayan Töre : “Biz bunlara sahip olduğumuz ve Türk milletinin bir mensubu olmamızdan dolayı onur ve şeref duyuyoruz” dedi.

Töre, Türkiye’nin desteği ile yürümeye devam edeceklerini ifade etti.

YDÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ da konuşmasında Başkan Töre’nin Üniversitenin bir çok etkinliğinde yer aldığını anımsatarak kendisini kampüste ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.