• BIST 13228.17
  • Altın 6801.82
  • Dolar 48.8136
  • Euro 55.9695
  • Lefkoşa 31 °C
  • Girne 29 °C
  • Mağusa 28 °C
  • İskele 28 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • Lefke 31 °C

Teknecik’teki arızaların hızlı giderilmesi amacıyla yasa gücünde kararname…

Bakanlar Kurulu, Teknecik Elektrik Santrali’ndeki arızaların giderilmesi için ihtiyaç duyulan ekipmanın ülkeye hızla tedariki amacıyla, İhale Yasası’ndaki kuralların uygulanmaması için yasa gücünde kararname hazırladı.
Teknecik’teki arızaların hızlı giderilmesi amacıyla yasa gücünde kararname…

Bakanlar Kurulu, Teknecik Elektrik Santrali’ndeki arızaların giderilmesi için ihtiyaç duyulan ekipmanın ülkeye hızla tedariki amacıyla, İhale Yasası’ndaki kuralların uygulanmaması için yasa gücünde kararname hazırladı.

“Teknecik Elektrik Santrali’nde Meydana Gelen Arızaların Giderilmesi Amacıyla Acil İhtiyaç Duyulan ve Duyulabilecek Ekipmanların Tedarikinin Sağlanması İçin Kamu İhale Yasası Kurallarının Uygulanmaması Hakkında Yasa Gücünde Kararname”, Bakanlar Kurulu’nda onaylanarak, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararname, Cumhuriyet Meclisi’ne de sunulacak.

Kararname, Teknecik Elektrik Santrali’nde meydana gelen arızaların giderilebilmesi için, mevcut ihale süreçlerinin uzun sürmesi nedeniyle yapılacak alımların Kamu İhale Yasası kurallarından muafiyet sağlamasını sağlıyor.

Kararnameyle, Teknecik Elektrik Santrali’nde meydana gelen arızaların giderilebilmesi için, mevcut ihale süreçlerinin uzun sürmesi nedeniyle, ve elzem hizmetlerin sekteye uğramaması amacıyla, stok eksikliği bulunan ve acil tedarik edilmesi gereken, ayrıca tamir süreci devam ederken ihtiyaç duyulabilecek ekipmanların ivedilikle tedariki amacıyla Kamu İhale Yasası ‘ndan muafiyet sağlanarak, bu alımların doğrudan alım olarak yapması için Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kuruluna yetki verildi.

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren kararnamenin genel gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Teknecik Elektrik Santralinde meydana gelen arızalar ülkemizin her yerinde büyük sıkıntılara neden olmuştur. Teknecik Elektrik Santrali’nde meydana gelen arızaların giderilebilmesi için, mevcut ihale süreçlerinin uzun sürmesi nedeniyle, ülkede yaşanan elektrik kesintilerinin sona ermesi halkın daha fazla mağduriyet yaşamaması ve elzem hizmetlerin sekteye uğramaması amacıyla, stok eksikliği bulunan ve acil tedarik edilmesi gereken, ayrıca tamir süreci devam ederken ihtiyaç duyulabilecek ekipmanların ivedilikle tedariki gerekmekte olduğundan, Teknecik Elektrik Santralinde Meydana Gelen Arızaların Giderilmesi Amacıyla Acil İhtiyaç Duyulan ve Duyulabilecek Ekipmanların Tedarikinin Sağlanması İçin Kamu İhale Yasası Kurallarının Uygulanmaması Hakkında Yasa Gücünde Kararname hazırlanmıştır.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.