• BIST 13198.84
  • Altın 6840.29
  • Dolar 48.7536
  • Euro 55.8927
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 24 °C
  • İskele 24 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 23 °C

TC Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile KKTC Milli Arşiv Dairesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile KKTC Milli Arşiv Dairesi arasında “Arşiv uzman değişimi ve dijitalleşme” konusunda iş birliği protokolü imzalandı.
TC Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile KKTC Milli Arşiv Dairesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile KKTC Milli Arşiv Dairesi arasında “Arşiv uzman değişimi ve dijitalleşme” konusunda iş birliği protokolü imzalandı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, protokole, TC Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal ile KKTC Milli Arşiv Dairesi Müdürü Ejdan Sadrazam imza koydu.

Protokol imza töreninden önce Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal’ı kabul etti.

Kabulde TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC Milli Arşiv Dairesi Müdürü Ejdan Sadrazam ve Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil yer aldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta kurulan ilk kurumun 1 Ağustos 1571 tarihli Vakıflar İdaresi olduğuna işaret ederek, arşivlerde yıllar öncesine ait Kıbrıs Türkü ile ilgili evrak, tapu ve belgelerin bulunduğuna dikkat çekti.

Yaşanan yangın, savaş ve doğal afet olaylarına rağmen arşivlerin günümüze kadar geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün özden gelen haklarının arşivlerdeki belgelerde yer aldığını dile getirdi.

Arşivleri koruyup geleceğe taşımanın çok önemli olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin tecrübesinden yararlanılması ve iş birliği yapılmasının önemine vurgu yaptı.

TC Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal ise konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği destekleriyle KKTC Milli Arşiv Dairesi ile birlikte ortak faaliyetler yapıldığını belirterek, arşiv uzman değişimi, dijitalleşme ve yazılımlar konusunda imzalanacak protokolün önemine dikkat çekti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.