• BIST 13270.78
  • Altın 6778.02
  • Dolar 48.8297
  • Euro 55.7494
  • Lefkoşa 29 °C
  • Girne 28 °C
  • Mağusa 29 °C
  • İskele 29 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • Lefke 29 °C

Tatar:Yeni iş birlikleri ve temaslar, KKTC’nin tanıtılmasında önemli birer kilometre taşıdır

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu (TÜMBİFED) Genel Başkanı Mehmet Hüsrev ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü. Kabuldeki konuşmasına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin genç bir devlet olduğunu söyleyerek başlay
Tatar:Yeni iş birlikleri ve temaslar, KKTC’nin tanıtılmasında önemli birer kilometre taşıdır

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu (TÜMBİFED) Genel Başkanı Mehmet Hüsrev ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü.

Kabuldeki konuşmasına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin genç bir devlet olduğunu söyleyerek başlayan Cumhurbaşkanı Tatar bu yıl, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ise 40’ıncı yılına gireceğini hatırlattı.
Yıllar geçtikçe aramızdaki bağların daha da kuvvetlendiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir dünya devi olarak çok büyük bir gelişme kaydettiğini ve oradaki yapının buradaki yapıyı güçlendirdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki temasların artarak devam edeceğine olan inancını belirterek Türkiye Cumhuriyeti’ndeki birtakım kurum ve kuruluşların, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde temsilcilik açmasının, farklı etkinliklerde bir araya gelip istişarede bulunmasının önemine değindi.

“Bu coğrafyadaki varlığımızı bir Türk devleti olarak sürdürebilmemiz için yeni siyasetimiz gereği, egemenliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün kabul edilmesi gerekir. Ancak bu şeklide uluslararası bir antlaşmanın içerisinde yer alabiliriz. Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile bunu uluslararası camia ile her zaman paylaşıyoruz. Federal temele dayalı bir antlaşmaya asla evet demeyeceğiz. Yeni siyaset, iki devletli siyasettir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti daha da güçlenerek yoluna devam edecektir. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği çok önemlidir. Şu anda biz de Türk Devletleri Teşkilatı’nın içerisinde gözlemci üye olarak yerimizi almış bulunmaktayız. Bu durumun açtığı yeni kapılar, birtakım temaslar ve iş birlikleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılmasına giden yolda önemli birer kilometre taşıdır.

Yapılan çalışmalar halkımıza güç vermektedir. Siz, Türkiye Cumhuriyeti’nin şu anda içinde bulunduğu koşullarda büyük projelere imza atıyorsunuz. Bu tecrübe ve bilgi birikimini bizimle paylaşmanız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için önemli bir değerdir. Bütün bunları yüceltip daha müreffeh bir yaşam inşa etmek en büyük temennimizdir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, kendisine yapılan ziyaretten dolayı, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Hüsrev ve beraberindeki heyete teşekkür edip çalışmalarında başarılar diledi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.