• BIST 13198.84
  • Altın 6851.87
  • Dolar 48.8293
  • Euro 55.908
  • Lefkoşa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 22 °C
  • İskele 22 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 21 °C

Tatar: Kıbrıs Türk halkı, Türk dünyasının kopmaz bir parçasıdır

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara’da Ceditler Ruhuyla Dilde Fikirde İşte Birlik Yılı Açılış Töreni ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) toplantısına katıldı.
Tatar: Kıbrıs Türk halkı, Türk dünyasının kopmaz bir parçasıdır

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara’da Ceditler Ruhuyla Dilde Fikirde İşte Birlik Yılı Açılış Töreni ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) toplantısına katıldı.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde (ASBÜ) yer alan toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın açılış konuşması ile devam etti. Arıcan konuşmasında, “Sizin fahri elçiniz olarak Kıbrıs Türkünün sesini duyuruyoruz” dedi.

Ardından protokol konuşmalarına geçildi.

–Tatar: “Kıbrıs Türk halkı, Türk dünyasının kopmaz bir parçasıdır”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar toplantıda yaptığı konuşmasına, Adnan Menderes ve Fatin Rüştü Zorlu’yu anarak ve Kıbrıs için önemlerinden bahsederek başladı.

Türkiye’nin tüm Türk dünyasının lideri olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük bir birlik oluştuğunu kaydeden Tatar, ekonomik, siyasi ve sosyal iş birlikleri ile Türk dünyasının güçleneceğine inanç belirtti.

KKTC‘ye uygulanan izolasyonlardan ve KKTC‘nin Türk dünyasıyla ilişkilerine yönelik sergilenen engelleme çabalarından bahseden Cumhurbaşkanı Tatar, Türk dünyasının birlik ve beraberlik içinde büyük bir potansiyeli olduğunu vurguladı.

Türk devletleri arasındaki bağların pekişmesi için bu tarz toplantıların önemli olduğunu söyleyen Tatar, Türk devletlerine “Aramızdaki bağlar daha da güçlenmeli” diye seslendi.

“Kıbrıs Türk halkı, Türk dünyasının kopmaz bir parçasıdır” diyen Tatar, KKTC‘nin anayasal adıyla Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olmasının önemine vurgu yaptı ve bu karara destek olan tüm devletlere teşekkür etti.

Tatar, “Birlikten güç doğar” diyerek, Türk devletlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini yineledi.

Tatar, Kıbrıs’ta çözümün iki devletin iş birliği ile olabileceğini de söyleyerek, bu yöndeki yeni siyasette Türk dünyasının desteğinin KKTC‘ye güç verdiğini belirtti.

–Tatar temaslarına Antalya’da devam edecek

Toplantının ardından Tatar‘ın Ankara temasları tamamlandı. Cumhurbaşkanı, öğlen saatlerinde Antalya’ya hareket edecek.

Tatar, Antalya’da Türkiye Kamu-Sen’in düzenleyeceği İstişare Toplantısı’na katılarak konuşma yapacak. Sonrasında, Tatar’a Belek Üniversitesi’nde Fahri Doktora Unvanı takdim edilecek.

Cumhurbaşkanı Tatar, yarın öğle saatlerinde ülkeye dönecek.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.