• BIST 12888.33
  • Altın 6744.33
  • Dolar 48.9778
  • Euro 55.6648
  • Lefkoşa 16 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 17 °C
  • İskele 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • Lefke 16 °C

Tatar: Her alanda çok daha güçlü bir KKTC yaratılması hedefindeyiz

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazimağusa’nın kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı… Tatar, mesajında “Yıllarca süren esaret ve onurlu bir yaşam için sergilediğimiz direnişin sonunda ilan ettiğimiz devletimizde, hür bireyler olarak güven içerisind
Tatar: Her alanda çok daha güçlü bir KKTC yaratılması hedefindeyiz

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazimağusa’nın kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı…

Tatar, mesajında “Yıllarca süren esaret ve onurlu bir yaşam için sergilediğimiz direnişin sonunda ilan ettiğimiz devletimizde, hür bireyler olarak güven içerisinde yaşayan halkımız, her koşulda olduğu gibi bundan sonra da devletine sıkı sıkıya sarılarak her alanda çok daha güçlü bir KKTC yaratılması hedefine özveriyle devam edecektir” vurgusu yaptı…

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazimağusa’nın kurtuluşunun 48. yıl dönümü dolaysıyla yaptığı açıklama şöyle:

“Kıbrıslı Türklerin özgürlüğe ve güvenliğe kavuştuğu Mutlu Barış Harekâtı’nın ikinci safhasında Gazimağusa’nın hürriyetinin 48’inci yıl dönümünü kutluyoruz.
Anavatan Türkiye’nin uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan meşru müdahalesi ile Kıbrıslı Türklerin yıllar boyu süren esareti sona ermiş, tüm Kıbrıs’a barış gelmiştir.
Egemenliğimizin, hürriyetimizin ve elde ettiğimiz bağımsızlığımızın nişanesi devletimizden vazgeçmeyeceğiz. Yıllarca süren esaret ve onurlu bir yaşam için sergilediğimiz direnişin sonunda ilan ettiğimiz devletimizde, hür bireyler olarak güven içerisinde yaşayan halkımız, her koşulda olduğu gibi bundan sonra da devletine sıkı sıkıya sarılarak her alanda çok daha güçlü bir KKTC yaratılması hedefine özveriyle devam edecektir.
Devlet kurma erdemine erişen Kıbrıs Türkü, her koşulda devletini geliştirmenin sorumluluğuyla bugün büyük bir çaba sarf etmektedir ve bu çaba artarak sürecektir.

Evlatlarımıza bırakacağımız en büyük miras egemenlik, güvenlik ve hür bir yaşam olacaktır. Yıllarca federasyon kisvesi altında amaçlanan, Türkiye Cumhuriyeti’ni Kıbrıs’tan tamamen koparmak, nüfus olarak fazla olan Rum tarafının emeli olan ‘çoğunluk azınlık’ ilişkisini yaşama geçirmekti.

Halkımın desteğiyle göreve gelmemle birlikte, Anavatan Türkiye ile tam bir uyum içerisinde yürüttüğümüz yeni Kıbrıs siyasetiyle hakkaniyetli, gerçekçi bir anlayış ortaya konmuş ve bu siyaset tüm dünyaya anlatılmaya başlanmıştır.
Geçmişte yaşananlardan ders çıkararak geleceği kurgulamanın sorumluluğunun bilinciyle bugün eşit ve egemen iki devletin iş birliğini öngören çözüm vizyonumuzla yolumuzda emin adımlarla yürüyoruz.

Egemen devletimize, Mavi Vatan’daki hak ve çıkarlarımıza, müktesep haklarımıza ve Anavatan Türkiye’nin her hâl ve koşulda garantörlüğüne sahip çıkmak, tarihe karşı en büyük sorumluluğumuzdur.
Gelişen KKTC ile çok daha gelişmiş bir Gazimağusa yaratılması hedefimizin en büyük adımlarından biri de başbakan olarak görev yaptığım dönemde orta koyduğum Maraş açılımıdır. Hiç kuşkusuz limanı, üniversitesi, turistik tesisleri ve tarihi ören yerleriyle önemli bir yerleşim yeri olan Gazimağusa, Maraş açılımıyla çok daha değerli bir yerleşim yeri ve cazibe merkezi olabilecektir. Maraş açılımı, KKTC‘ye hem siyasi hem turizm hem de ekonomik anlamda çok şey kazandırmıştır, kazandırmaya da devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimize bir kere daha Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.