• BIST 10961.67
  • Altın 6337.08
  • Dolar 49.9823
  • Euro 55.8773
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 15 °C
  • İskele 15 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 17 °C

Tarım Bakanı Çavuş, Güzelyurt soğuk hava deposu inşaatını yerinde inceledi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Güzelyurt’ta yapımı devam eden soğuk hava deposu ve entegre tesisinde incelemelerde bulundu. Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Çavuş’a inceleme sırasında yetkililer tarafından proje süreci, teknik altyapı
Tarım Bakanı Çavuş, Güzelyurt soğuk hava deposu inşaatını yerinde inceledi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Güzelyurt’ta yapımı devam eden soğuk hava deposu ve entegre tesisinde incelemelerde bulundu.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Çavuş’a inceleme sırasında yetkililer tarafından proje süreci, teknik altyapı ve inşaatın ilerleyişi hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, proje kapsamında ilk etapta 15 bin ton kapasiteyle hizmet verecek olan tesisin, ileri aşamalarda 40 bin tona kadar genişletilebileceği ifade edildi. Açıklamada, tesis tamamlandığında, başta narenciye olmak üzere pek çok tarım ürününün mevsimsel dalgalanmalardan etkilenmeden sağlıklı biçimde saklanmasına imkân tanıyacağı belirtildi.

Bakan Hüseyin Çavuş ise  projenin ülke tarımına uzun vadeli katkı sağlayacağını vurguladı.

-“Tarımda sürdürülebilirliği destekleyen stratejik bir yatırım”

“Güzelyurt Soğuk Hava Deposu, sadece bir depolama alanı değil; üreticimizin emeğini koruyan, piyasada istikrar sağlayan ve tarımda sürdürülebilirliği destekleyen stratejik bir yatırımdır,” diyen Çavuş, projenin planlanan sürede tamamlanması için gerekli tüm koordinasyonun sağlandığını kaydetti.

Bakan Çavuş, modern altyapısıyla dikkat çeken tesisin, enerji ihtiyacının büyük ölçüde güneş panelleri aracılığıyla karşılanacağını  ve çevreci yapısıyla örnek bir model olacağını belirtti.

Üreticilerin her zaman yanında olduklarını da ifade eden Çavuş, “Amacımız sadece bugünü değil, geleceği de planlamaktır. Üreticimizin ürünü değerinde satılmalı, emeği zayi olmamalıdır. Bu tesis bu amaca hizmet edecek güçlü bir adımdır.” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.