• BIST 14729.65
  • Altın 6188.9
  • Dolar 46.4608
  • Euro 53.1092
  • Lefkoşa 22 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • Lefke 22 °C

“Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmalıyız”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa’da bulunan Lüzinyan Evi Müzesi’ni ziyaret ederek, müze hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Tatar müze ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, Lüzinyan ve Osmanlı mimari stil ve uyumunun karışımı olan aynı zamanda yakın dön
“Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmalıyız”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa’da bulunan Lüzinyan Evi Müzesi’ni ziyaret ederek, müze hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Tatar müze ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, Lüzinyan ve Osmanlı mimari stil ve uyumunun karışımı olan aynı zamanda yakın dönemi de anlatan Lüzinyan Evi Müzesi’nin ülkenin kültürel zenginliğin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kıbrıs adasının birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, miras kalan tarihi eserlere sahip çıkılıp korunmasının önemine vurgu yaptı.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin restorasyon ve müze düzenleme çalışmaları sonucunda Lüzinyan Evi’nin “Ortaçağ’dan günümüze Lefkoşa” olarak ziyarete açıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, herkesi müzeyi ziyaret etmeye çağırdı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.