• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • Lefkoşa 14 °C
  • Girne 16 °C
  • Mağusa 16 °C
  • İskele 16 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • Lefke 14 °C

Sürekli Mesleki Gelişim Mekanizması Hizmetiçi Eğitimi Geliştirme Çalıştayı yapılıyor

Sürekli Mesleki Gelşim Mekanizması Hizmetiçi Eğitimi Geliştirme Çalıştayı Acapulco Resort Otel’de gerçekleştiriliyor. Çalıştay, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmet Dairesi Müdürlüğü işbirliğinde Avrupsa Birliği’nin finasmanı ile yapılıyor.
Sürekli Mesleki Gelişim Mekanizması Hizmetiçi Eğitimi Geliştirme Çalıştayı yapılıyor

Sürekli Mesleki Gelşim Mekanizması Hizmetiçi Eğitimi Geliştirme Çalıştayı Acapulco Resort Otel’de gerçekleştiriliyor.
Çalıştay, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmet Dairesi Müdürlüğü işbirliğinde Avrupsa Birliği’nin finasmanı ile yapılıyor.
Avrupa Komisyonu Kıbrıs Çözüm Destek Birimi İşbirliği Müdürü Stefan Simosas açılış konuşmasında,Avrupa Birliği’nin özellikle eğitim konusunda Kuzey Kıbrıs’a yönelik bursları ve katkıları hakkında bilgi vedi.
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşmasında , kürsüye çağrılırken KKTC eğitim bakanı olarak çağrılmamasını ve düzenlenen etkinlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının olmamasını sert bir dille eleştirdi.

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği ile Annan Planı sonrasında Avrupa ile uyumlaşma kapsamında eğitim öncelikli olmak üzere birçok proje yapıldığını anımsattı.

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Çözüm Destek Birimi İşbirliği Müdürü Stefan Simosas’un konuşmasında eğitime yönelik ciddi oranda maddi bir kaynak ayrıldığı bilgisini paylaşdığını belirten Çavuşoğlu, bunun için teşekküretti ancak bu katkılara ihtiyaç duyar durumda olunmasının nedeninin Kıbrıslı Türkler’in dünyadan soyutlanması ve uygulanan izolasyonlar olduğunu anımsattı.

Çavuşoğlu KKTC gençliğini Avrupa ve Dünya standartlarına uygun şekilde yetiştirmek için izolasyonlarıuygulayanların katkılarını aldıklarını belirtti.

İsimsiz kimliksiz insanlar varmış gibi davranılmasını reddettiklerini de belirten Çavuşoğlu, “ burada yokmuşuz gibi davranma” anlayışınınAvrupa Birliğinin kendi politikası olduğunu söyledi.

21 üniversite, 160 okul ve 57 bin ilk orta öğrenimde öğrencileri ile var olmaya devam edeceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, öğrencilerin dünya standartlarına ulaşması için bursları ve katkıları almaya devam edeceklerini belirti.

Çavuşoğlu ancak bunun kimliğimizden bayrağımızdan devletimizden vazgeçtiğimiz sanılmasın biz KKTC’nin varolması için devletin bayrağının yüceltilmesi için bu katkıları alıyor ve bu muamelere razı oluyoruz, AB standarlatında kapımız beynimiz açık bu katkıları bilim adına kabul edeceğiz. Ancak bizim pozisyonumuzu görmezden gelmenizi asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

Avrupa Birliği burslarını alan öğrencilerin eğitim hayatlarına başarılı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, “bilin ki bu burslar gayet başarılı bir şekilde yerini buluyor” dedi

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.