• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Lefkoşa 11 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 10 °C
  • İskele 10 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 11 °C

Sivil Savunma ile AFAD “Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı” icra ediyor

  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile TC İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinesinde “Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı” yapılıyor. Merkez üssü Larnaka Körfezi olan ve 7.
Sivil Savunma ile AFAD “Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı” icra ediyor

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile TC İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinesinde “Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı” yapılıyor.
Merkez üssü Larnaka Körfezi olan ve 7.7 büyüklüğünde gerçekleşen deprem senaryosu kapsamında icra edilen tatbikat, 15 olaydan oluşuyor.
Senaryoya göre, deprem nedeniyle oluşan geniş çaplı hasar sonrası, ulusal imkanların yetersiz kalmasıyla, uluslararası destek unsuru olarak AFAD ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri ülkeye geldi.

Tatbikatta, Lefkoşa’da Metehan bölgesi olmak üzere Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt ilçelerinde enkaza müdahale, arazide kayıp arama, ev yangınının söndürülmesi ve duman dolu odadan kurtarma, arazi yangınına müdahale, üst kattan kurtarma, KBRN uygulaması, kuyudan kurtarma ile trafik kazasına müdahale ve triaj uygulamaları yapılıyor.
Metehan’da uygulanan senaryo gereği deprem nedeniyle yıkılan evin enkazında mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik Sivil Savunma ve AFAD ekipleri tarafından müdahale edildi.

Bu kapsamda oluşan enkaz alanının etrafında güvenlik tedbirleri alınarak, yüzeysel hızlı arama yapıldı. Hızlı arama faaliyeti sonunda tespit edilen 2 yaralı enkazdan kurtarılarak, yapılan ilkyardımın ardından helikopterle hastaneye sevk edildi.

Ayrıca artçı depremin ardından elektrik hatlarında oluşan hasar nedeniyle bir evde meydana gelen yangın, Sivil Savunma kadrolu personelinin müdahalesi ile söndürüldü.

Metehan’da uygulanan senaryoyu Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca ve AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail Palakoğlu da takip etti.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Karaca yaptığı açıklamada, her zaman olduğu gibi en büyük güvencelerinin Türkiye olduğunu belirterek, senaryo esasına göre Türkiye’den çok büyük bir kuvvet geldiğini ve tatbikatın başladığını kaydetti.
Karaca, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve AFAD Başkanlığı olarak çok tatbikat yaptıklarını ancak bu uygulamayı ilk defa gerçekleştirdiklerini vurguladı. Türkiye’den hareketinden itibaren uluslararası standartlarda bir tatbikat icra ettiklerini dile getiren Karaca, “İnşallah kazasız, belasız birlikte başarıyla tamamlayacağız” diye konuştu.

Tatbikatta, KKTC Sağlık Bakanlığı’ndan 1 ambulans ve 4 personel, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 1 helikopter ve 6 personel, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan ise 136 personel ve 28 araç, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’ndan 125 personel ve 90 araç görev alıyor.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.