• BIST 13197.51
  • Altın 6775.17
  • Dolar 48.8144
  • Euro 55.9914
  • Lefkoşa 31 °C
  • Girne 29 °C
  • Mağusa 31 °C
  • İskele 31 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • Lefke 31 °C

Serim: Güzelyalı’dan Sadrazamköy’e kadar olan yol Türkiye tarafından yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Kayalar ve Sadrazamköy’ü ziyaret ederek, vatandaşlarla görüştü. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Yasin Ek
Serim: Güzelyalı’dan Sadrazamköy’e kadar olan yol Türkiye tarafından yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Kayalar ve Sadrazamköy’ü ziyaret ederek, vatandaşlarla görüştü.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Yasin Ekrem Serim, köy ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada, Güzelyalı’dan Sadrazamköy’e kadar olan 16km’lik yolun Türkiye Cumhuriyeti tarafından yapılacağını belirtti.

Büyükelçi Serim, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm makamlarıyla bu projeye onay verdiğini belirterek, kamulaştırma konusunun halledilmesinin ardından yol yenileme çalışmalarına başlanacağını ve Eylül 2025’te yolun tam teşekküllü hizmete sunulacağını ifade etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklıda, yolun bakım ve onarımı için bütçeden 20 milyon TL’lik bir kaynak ayrıldığını belirterek, “Sayın büyükelçi ayrılan bu kaynakla dört dörtlük bir yol yapılamayacağını söyledi ve yolun yapımı ve maliyetini üstlenmeyi önerdi. Biz de seve seve kabul ettik” dedi.

Arıklı, KKTC karayollarının büyük bölümünün Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan protokol gereği Türkiye tarafından yapıldığını, protokolde yer almayan bazı yolların ise yerel bütçeden kaynak ayrılarak yapıldığını ifade etti.

Arıklı, KKTC Karayolları Dairesi’nin yeniden ayağa kaldırılması için bir dizi çalışma yaptıklarını da sözlerine ekledi ve Büyükelçi Serim’e Kayalar-Sadrazamköy köy yolları için gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.