• BIST 13337.69
  • Altın 6778.68
  • Dolar 48.8168
  • Euro 56.0096
  • Lefkoşa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 24 °C
  • İskele 24 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • Lefke 24 °C

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Karakaya:Sorumlular derhal yargılanmalıdır

Adıyaman’da 22 ay önce meydana gelen depremde 72 cana mezar olan İsias Otel davası devam ediyor. Davanın altıncı duruşması Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlıyor. İki gün olarak planlanan duruşma sonunda kararın açıklanması bekleniyor.
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Karakaya:Sorumlular derhal yargılanmalıdır

Adıyaman’da 22 ay önce meydana gelen depremde 72 cana mezar olan İsias Otel davası devam ediyor.

Davanın altıncı duruşması Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlıyor. İki gün olarak planlanan duruşma sonunda kararın açıklanması bekleniyor.

Şampiyon Melekler ve tur rehberlerinin aileleri her davda olduğu gibi mahkeme önünde toplanarak, depremde kaybettikleri çocuklarının, sevdiklerinin resimlerini girişe sıraladı.

Ellerinde; “Adalet Olası Kastla Gelecek”, “Kamu Görevlileri Yargılansın”, “Kader Değil Cinayet”, “ İsias Otel sektörünün felaketidir”, “Turist rehberleri adalet bekliyor”, “ Şampiyon melekler adalet bekliyor”, “ İsias ortak davamız”, “Deprem Suçluları Taksit Değil olası kast ile yargılansın”, yazılı pankartlar taşıyan aileler, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ve Rehberler İçin Adalet Platformu duruşma öncesi basın ortak basın açıklaması yaptı.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin hakları için verilen adalet mücadelesinin önemli bir dönüm noktasına geldiğini belirtti.

Karakaya, “İsias Otel davasında adalet ve hesap günü yaklaşıyor. Bu dava, Türkiye’deki adaletin ve yapı güvenliğinin sağlanması için hayati önem taşımaktadır. Otelin mevzuata aykırı şekilde inşa edildiği, usulsüzce bilimden ve ahlaktan uzak bir şekilde yapıldığı ortaya konmuştur. Sanıkların bilinçli taksirle değil, olası kastla yargılanması gerekmektedir. Bu yapı, bile bile ölüme davetiye çıkarmıştır. Bu davanın sadece otel sahiplerinin cezalandırılmasıyla sınırlı kalmamalı, aynı zamanda bu yapının denetiminden sorumlu kamu görevlileri de yargılanmalıdır. Sorumluların derhal yargılanması gerektiğini istiyoruz. Sanıkların olası kastla yargılanması ve en ağır cezalarla cezalandırılması, ayrıca sorumlu kamu görevlilerinin de yargılanmasını talep ediyoruz. Bu dava sadece kaybettiğimiz canlar için değil, gelecekte başka canların kaybedilmemesi için de kritik bir öneme sahiptir. Verdiğimiz mücadele, nefesimiz tükenene kadar sürecektir. Kamuoyunu, kurumları ve vicdan sahibi olan herkesi bu davada adaletin peşinden gitmeye çağırıyoruz. Adalet ertelenemez” dedi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Karakaya:Sorumlular derhal yargılanmalıdır

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Karakaya:Sorumlular derhal yargılanmalıdır

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Karakaya:Sorumlular derhal yargılanmalıdır

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Karakaya:Sorumlular derhal yargılanmalıdır

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Karakaya:Sorumlular derhal yargılanmalıdır

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Karakaya:Sorumlular derhal yargılanmalıdır

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Karakaya:Sorumlular derhal yargılanmalıdır

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Karakaya:Sorumlular derhal yargılanmalıdır

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.