• BIST 13257.23
  • Altın 6740.66
  • Dolar 48.844
  • Euro 55.7009
  • Lefkoşa 29 °C
  • Girne 28 °C
  • Mağusa 30 °C
  • İskele 30 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 29 °C

‘Şampiyon Melekler’ için ağıt

‘Şampiyon Melekler’  için ağıt








Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Adıyaman'daki otelin enkazında cansız bedenlerine ulaşılan Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımındaki öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan 35 kişinin acısı dinmedi.
Bülent Fevzioğlu'nun kaleme aldığı "Ağıt"ı, Turgay Salim Hoşsöz besteleyerek klip haline getirdi.

Depremde yitirilen "Şampiyon Melekler"in anıları ve ülkenin yaşadığı acıyı hafızalarda tutmayı amaçlayan ağıt, KKTC'deki medya kuruluşlarında yayınlanmaya başlandı.

Bülent Fevzioğlu, AA muhabirine, depremde yitirilen öğrenciler için bir şey yapma gereği hissettiğini ve her dizesi gözyaşları içinde yazılmış ağıtın bu şekilde ortaya çıktığını anlattı.

Deprem sonrası hem ana vatan Türkiye hem de KKTC'de oluşan büyük acının kendisini derinden etkilediğini vurgulayan Feyzioğlu, "Burada her evden birisinin tanıdığı veya yakınıydı bu çocuklar. Hepsini erken kaybettik. Yaşadığımız bu acının
gelecekte bilinmesi adına bu olaya duyarsız kalamadım ve hislerimi ağıta döktüm." ifadesini kullandı.

Ağıdı notalara dökerek besteleyen ve klibini yapan Türk halk müziği sanatçısı Turgay Salim Hoşsöz " İçimden geldiğince besteledim. Bunu yaparken tüm amacım o çocukların yani 'Şampiyon Melekler'in anılarını yaşatmaktı." ifadelerini kullandı.

Depremde kaybedilen öğrencilerin acısının, ülke genelinde yoğun ve derinden hissedildiğini kaydeden Hoşsöz, ağıtı bestelerken gözyaşlarından ötürü çok zorlandığını dile getirdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.