• BIST 13210.63
  • Altın 6790.88
  • Dolar 48.8188
  • Euro 55.9954
  • Lefkoşa 31 °C
  • Girne 29 °C
  • Mağusa 31 °C
  • İskele 31 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • Lefke 31 °C

Sağlık hukuku Tabipler Birliği’nde düzenlenen sempozyumda ele alınıyor… Özdenefe:Denetim eksikliği sıkıntılara yol açıyor

Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Fazilet Özdenefe, sağlık alanında Meclis’e gönderilen mevzuat çalışmalarına özellikle hassasiyet gösterildiğini ancak belirli alanlarda hala ilerleme sağlanamadığını, ülkenin Ruh Sağlığı Yasası olmadığını söyledi.
Sağlık hukuku Tabipler Birliği’nde düzenlenen sempozyumda ele alınıyor… Özdenefe:Denetim eksikliği sıkıntılara yol açıyor

Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Fazilet Özdenefe, sağlık alanında Meclis’e gönderilen mevzuat çalışmalarına özellikle hassasiyet gösterildiğini ancak belirli alanlarda hala ilerleme sağlanamadığını, ülkenin Ruh Sağlığı Yasası olmadığını söyledi.

Temel sağlıkla, halk sağlığıyla, hasta hakları ve ruh sağlığıyla ilgili mevzuatların, yasaların Meclis’e gelmesinin bu kadar zor olmaması gerektiğini ifade eden Özdenefe, “Bunu siyasi eleştiri için söylemiyorum ama sivil toplumun gücü büyük. Gerekli baskılar yapılmadığı takdirde bu yasaların Meclise gelişini hızlandırmak pek de mümkün olmuyor, pratik bize bunu gösteriyor” dedi.

Mevzuat eksikliklerinin de giderilmesi gerektiğini ancak bunun da yeterli olmadığını kaydeden Özdenefe, “Denetimin yapılmaması, eksik yapılması veyahut gerektiğince etkin yapılmaması sıkıntılara yol açıyor ” diye konuştu.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Tıp Hukuku Enstitüsü iş birliğinde düzenlenen “7’nci Sağlık Hukuku Sempozyumu’nda konuşan Özdenefe, KKTC’de sağlık alanında ihtiyaç duyulan yasal düzenlemelerin ve taşıyıcı annelik konusunun sempozyumda ele alınacak olmasını önemli bulduğunu vurguladı.

Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hukuki açıdan korundukları çağdaş çerçevenin çizilmesi gerektiğini, bunun hem hekimlerin mesleğini huzurlu şekilde icra edebilmesi, hem de hastaların haklarının korunması için önemli olduğunu kaydeden Özdenefe, bu konuda önlem alınması gerektiğini belirtti.

İnsan, Hücre, Doku ve Organ Nakli ile ilgili mevzuatın 2014’te Meclis’ten geçirildiğini ancak ilgili düzenleme ve tüzüklerin aynı hızda geçmemesinin uygulamada sıkıntılar doğurduğunu belirten Özdenefe, “Taşıyıcı annelikle ilgili gündemde birçok hukuk davası var. Bu evrensel bir konu değil, farklı ülkelerin farklı mevzuatları var ama bizim ülkemizdeki mevzuat, tüzükler yerine oturmadığı için sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

Bu tür sempozyumlarda yapılan çalışmaların ve raporların yasa koyucular için de önemli olduğunu kaydeden Fazilet Özdenefe, meclisin alabileceği teknik ve hukuki desteğin sınırlı olduğunu, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin özellikle son dönemde Meclis’teki yasa çalışmalarına ciddi katkı sağladığını belirterek, teşekkür de etti.

“7’nci Sağlık Hukuku Sempozyumu” Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde başladı.

İki gün sürecek Sempozyumun açılışında; Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Fazilet Özdenefe’nin yanı sıra Tıp Hukuku Enstitüsü Kıbrıs Temsilcisi Prof. Dr. Nilgün Sarp; Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ahmet Özant söz aldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.