• BIST 11007.37
  • Altın 5757.084
  • Dolar 42.5151
  • Euro 49.5241
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • Lefke 17 °C

Sağlık Bakanlığı’ndan uyarı

Sağlık Bakanlığı gıda üretimi yapan işletmelerin kayıt altına alınması ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 2020 yılında yürürlüğe giren Tüketicilerin Korunmasına İlişkin Gıdaların Resmi Kontrolü ve Hijyen Yasası’nın 16.
Sağlık Bakanlığı’ndan uyarı

Sağlık Bakanlığı gıda üretimi yapan işletmelerin kayıt altına alınması ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, 2020 yılında yürürlüğe giren Tüketicilerin Korunmasına İlişkin Gıdaların Resmi Kontrolü ve Hijyen Yasası’nın 16. Maddesi uyarınca gıda işletmelerinin Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi tarafından kayıt altına alındığı belirtildi.

İşlemlerini tamamlayıp kayıt olabilmeleri için gıda işletmelerine verilen iki yıllık geçiş süresinin 2023 yılında son bulacağı hatırlatılan açıklamada, tüm gıda işletmelerinin kayıt olmalarının yasal zorunluluk olduğu ve bu tarihten sonra kayıtlı olmayan işletmelerin gıda işi yapamayacağı vurgulandı.

Açıklamada, 16 Kasım 2022 tarihine kadar Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi tarafından kayıt altına alınan işletmelerin listesi de paylaşıldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan uyarı

Sağlık Bakanlığı’ndan uyarı

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.