• BIST 13284.42
  • Altın 6865.09
  • Dolar 48.7547
  • Euro 55.9994
  • Lefkoşa 30 °C
  • Girne 28 °C
  • Mağusa 30 °C
  • İskele 30 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • Lefke 30 °C

Resmi Gazeteden haberler… Konut Edindirme Yasası kapsamında tüzük hazırlandı

Başbakan Ünal Üstel’in gençlerin uygun fiyata konut sahibi olabilmesi için sosyal konut projelerinin yeniden başlatıldığını açıklamasının ardından “Konut Edindirme Yasası” tahtında hazırlanan tüzük Resmi Gazetede yayımlandı.
Resmi Gazeteden haberler… Konut Edindirme Yasası kapsamında tüzük hazırlandı

Başbakan Ünal Üstel’in gençlerin uygun fiyata konut sahibi olabilmesi için sosyal konut projelerinin yeniden başlatıldığını açıklamasının ardından “Konut Edindirme Yasası” tahtında hazırlanan tüzük Resmi Gazetede yayımlandı.

“Konut Hak Sahipliği için Başvuru ve Kura Çekimi İle İlgili Usul ve Esaslar Tüzüğü”, mortgage sistemiyle sosyal konut yapılması sürecinde, başvuru yapacak yurttaşların doldurması gereken formaları, başvuruda sunulacak belgeleri ve kura çekimine ilişkin usul ve esasları içeriyor.

Tüzüğe göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşları için projelendirilen ortak kullanım alanları hariç en az 60 en çok 140 metrekare kapalı alanı olan yapılardan oluşacak konutlar için hak sahipliği başvuruları idare tarafından hazırlanıp Kaymakamlık aracılığıyla köy kahvelerine asılacak yazılı duyuruyla ilan edilecek tarihler arasında kabul edilecek.

– Yurt dışında bulunan döviz veya Türk Lirası cinsinden itibari paraların KKTC ekonomisine kazandırılmasına yasal teşvik

Öte yandan Yurt Dışındaki İtibari Paraların Ekonomiye Kazandırılması hakkında Yasa Tasarısı, Resmi Gazetede yayımlanarak halkın bilgisine getirildi.

Tasarı, yurt dışında bulunan döviz veya Türk Lirası cinsinden itibari paraların vergisi ödenmek koşuluyla KKTC ekonomisine kazandırılmasını teşvik, ekonomik canlanma, likidite artışı ve vergi gelirlerinin artmasını sağlanma hedefiyle hazırlandı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
TC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptıTC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptıTürkiye Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Kara Kuvvetlerinin 2235’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığında düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantıs
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.