• BIST 13262.77
  • Altın 6751.73
  • Dolar 48.8185
  • Euro 55.8878
  • Lefkoşa 30 °C
  • Girne 28 °C
  • Mağusa 29 °C
  • İskele 29 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • Lefke 30 °C

Ozanköy Şehitleri anıldı

Ozanköy Şehitleri Ali Ahmet Barut Kaşıkçı, Nuh Ahmet, Necmi Ali Kaya, Halil İbrahim Recep ve Mustafa Hasan Yavaş; Ozanköy Şehitliği’nde düzenlenen resmi törenle anıldı. Düzenlenen törene Girne Kaymakamı Cemal Özcemoglu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komuta
Ozanköy Şehitleri anıldı

Ozanköy Şehitleri Ali Ahmet Barut Kaşıkçı, Nuh Ahmet, Necmi Ali Kaya, Halil İbrahim Recep ve Mustafa Hasan Yavaş; Ozanköy Şehitliği’nde düzenlenen resmi törenle anıldı. Düzenlenen törene Girne Kaymakamı Cemal Özcemoglu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Topçu Albay Eyüp Şafak, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Deniz Yarbay Murat Önder Bektaş, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, siyasi parti temsilcileri askeri ve sivil erkan ile şehit yakınları katıldı.

Tören, protokol sırasına göre Ozanköy Şehitler Anıtına çelenklerin konmasıyla başladı. Ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. The English School Of Kyrenia Öğrencisi Çevik Emre ‘Şehitlerimize’ isimli şiiri okumasının ardından şehit yakını Mustafa Ergüven bir konuşma gerçekleştirdi.

“Bugün burada, toplumsal varoluş mücadelemizde şehit verdiğimiz beş kıymetli köylümüzün anısını yaşatmak, onların hatıralarını yüceltmek için toplandık.” sözleri ile konuşmasına başlaya şehit yakını Mustafa Ergüven, şehitlerin vatanları uğruna canını feda eden; bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine en büyük katkıyı yapmış kahramanlar olduğuna vurgu yaptı. 50 yıl sonra, şehitlerin hatırasına ve kutsal emanetine sahip çıkmak için bir arada olduklarının altını çizen Ergüven, “bırakılan bu mirası korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir” şeklinde konuştu.
Kıbrıslı Türkler olarak ekonomik ve siyasal varoluş mücadelesinin, uluslararası platformda devam ettiğine dikkat çeken Ergüven, Kıbrıslı Türklerin adada barış ve istikrarın sağlanması adına çaba sarf ettiği süreçte; yaşanılan zorlukların üstesinden gelmek için her gün daha fazla mücadele etmek durumunda kaldıklarına işaret etti.


Kıbrıslı Türklerin özgür, bağımsız ve onurlu bir yaşam sürme hakkına sahip olduğunun altını çizen Ergüven, “bunun bilincinde olarak geçmişte olduğu gibi bugün de bir arada durmalı, dayanışmamızı artırmalı ve sesimizi daha güçlü bir şekilde yükseltmeliyiz.” dedi.
Kıbrıs Türkü olarak yıllardır süregelen sorunlar ve dünya ile olan kopuk yaşamın, halkı adeta bir çıkmaza sürüklediğine dikkat çeken Ergüven, uluslararası arenada tanınmamış bir devlet olmanın zorluklarıyla karşı karşıya olunduğuna vurgu yaptı.

Şehitlerin Kıbrıslı Türklere bıraktığı mirası yaşatmanın sadece onların hatırasına sahip çıkmakla değil, aynı zamanda bu topraklarda onurlu bir yaşam sürmek için mücadele etmekle de mümkün olduğunun altını çizen Ergüven, “uygulanan haksızlıklara karşı durmalı, sesimizi yükseltmeli ve Kıbrıs Türk halkının haklarını tüm dünyaya duyurmalıyız.” dedi.

Ozanköy Şehitleri anıldı

Ozanköy Şehitleri anıldı

Ozanköy Şehitleri anıldı

Ozanköy Şehitleri anıldı

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.