• BIST 13152.37
  • Altın 6799.85
  • Dolar 48.8318
  • Euro 55.8307
  • Lefkoşa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 24 °C
  • İskele 24 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • Lefke 24 °C

Oğuz ve Çavuşoğlu, vize uygulamalarıyla ilgili üniversite rektörleri ile bir araya geldi

İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere uygulanacak olan e-vize ve transit vize uygulamaları ile ilgili üniversite rektörlerine yönelik ortak bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Oğuz ve Çavuşoğlu, vize uygulamalarıyla ilgili üniversite rektörleri ile bir araya geldi

İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere uygulanacak olan e-vize ve transit vize uygulamaları ile ilgili üniversite rektörlerine yönelik ortak bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Muhaceret Dairesi Müdürü Erhan Akar, Nüfus Kayıt Dairesi Müdürü Faika Tanoğlu ve Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Behçet Çelebi ile Üniversite rektörleri ve temsilcileri katıldı.

Toplantıda, İçişleri Bakanlığı tarafından yeni vize uygulamalarına yönelik sunum gerçekleştirilirken, uygulamaya yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

OĞUZ: “KAMU DÜZENİNİN VE HUZURUNUN SAĞLANMASI HEFEFİNDEYİZ”

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz yapılan toplantıda, yükseköğretimin ülke için önemli bir alan olduğunu ancak kamu düzeninin sağlanması için bir takım adımlar attıklarını söyledi.

Ülke içerisinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek istediklerini de dile getiren Oğuz, “Kamu düzeninin, huzurunun sağlanması ve yükseköğretimde öğrenci kalitesinin arttırılması hefefindeyiz” diye konuştu.

ÇAVUŞOĞLU: “GÜVENLİ BİR YAŞAM VE EĞİTİM ORTAMI YARATMALIYIZ”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise konuşmasında YKS yerleştirme sonuçlarının memnuniyet verici olduğu belirtti ve ülkede eğitim alacak olan öğrencilere, güvenli bir yaşam ve eğitim ortamı yaratmaları gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Konuşmasında, “Ülkemizin Öğrenci Adası Kıbrıs olmaya devam etmesi için çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz.” ifadelerine de yer veren Çavuşoğlu, YÖKAS sistemine doğru bilgilerin girilmesi yönünde de uyarılarda bulundu.

Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının bu kapsamda çok önemli olduğuna da işaret eden Çavuşoğlu, atılacak ortak adımlarla çok daha iyi bir ortam yaratacaklarına dikkat çekti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.