• BIST 13198.84
  • Altın 6840.29
  • Dolar 48.7536
  • Euro 55.8927
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 24 °C
  • İskele 24 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 23 °C

Milli Eğitim Bakanlığında “sahte diploma” iddiaları ile ilgili üst düzey toplantı yapıldı

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay Avcı, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinde yürütülen polis soruşturmasının ardından YÖDAK tarafından bahse konu üniversitedeki “sahte diploma” iddialarıyla
Milli Eğitim Bakanlığında “sahte diploma” iddiaları ile ilgili üst düzey toplantı yapıldı

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay Avcı, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinde yürütülen polis soruşturmasının ardından YÖDAK tarafından bahse konu üniversitedeki “sahte diploma” iddialarıyla ilgili “akademik denetlemenin” yapılacağını ve “yasalar çerçevesinde gereğinin yerine getirileceğini” söyledi.

YÖDAK’tan yapılan yazılı açıklamaya göre Milli Eğitim Bakanlığında “sahte diploma” iddiaları ile ilgili üst düzey toplantı yapıldı.

Toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, Yükseköğrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ve YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Zafer Ağdelen katıldı.

Toplantıda, son günlerde yaşanan “sahte diploma” konusunun değerlendirildiği ve Polis Genel Müdürü Kuni’den konu ile ilgili polis soruşturması hakkında bilgi alındığı belirtildi.

Toplantıda yapılan değerlendirme ve istişareler sonucunda konunun “hassasiyeti” ve “önemi dikkate” alınarak yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunduğu da kaydedildi.

Açıklamada, “YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, toplantı sonrasında, polis soruşturmasına müteakip YÖDAK tarafından bahse konu üniversitedeki iddialarla ilgili akademik denetlemenin gecikmeksizin yapılacağını ve elde edilen bulgulara göre, yasa ve tüzükler çerçevesinde gereğinin tereddütsüz yerine getirileceğini bildirmiştir” ifadelerine yer verildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.