• BIST 13241.06
  • Altın 6801.08
  • Dolar 48.8138
  • Euro 55.9618
  • Lefkoşa 28 °C
  • Girne 27 °C
  • Mağusa 29 °C
  • İskele 29 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 28 °C

Meclis Başkanı Töre’den AP Başkanı Metsola’ya ve AP Hukuk İşleri Komitesi Başkanlığına Seçilen İlhan Küçük’e mektup

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, Avrupa Parlamentosu Başkanı olarak yeniden seçilmesi vesilesiyle Roberta Metsola’ya bir mektup gönderdi. Töre mektubunda Metsola’yı tebrik ederken hem yeniden AP Başkanı seçilmesinin ardından yaptığı Genel Kurul konuşması
Meclis Başkanı Töre’den AP Başkanı Metsola’ya ve AP Hukuk İşleri Komitesi Başkanlığına Seçilen İlhan Küçük’e mektup

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, Avrupa Parlamentosu Başkanı olarak yeniden seçilmesi vesilesiyle Roberta Metsola’ya bir mektup gönderdi. Töre mektubunda Metsola’yı tebrik ederken hem yeniden AP Başkanı seçilmesinin ardından yaptığı Genel Kurul konuşması hem de 20 Temmuz dolayısıyla Kıbrıslı Rum AP vekilleri ile yaptığı açıklamaları değerlendirdi ve Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğini göz ardı etmemesini istedi.

Avrupa Birliği’nin barış, demokrasi ve insan hakları temel ilkelerine ne kadar bağlı olduğunu gözlemlediklerini belirten Töre aynı bağlılıkla Kıbrıslı Türklerin yaşadıkları insan hakları ihlalleri ve haksız izolasyonları göz önünde bulundurmaları gerektiğini ve Kıbrıs sorununda sorumlu tarafın Kıbrıs Türk halkı ve Türkiye Cumhuriyeti olmadığının altını çizdi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre mektubunun devamında 1960 kuruluş anlaşmaları çerçevesinde Garantör Devletler Türkiye ve Yunanistan’ın aynı anda üye olmadığı herhangi bir uluslararası örgüte Kıbrıs Cumhuriyeti’nin üye olamayacağını göz ardı ettiğini ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimini, Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında Birliğe kabul ederek Kıbrıs sorununun çözümünü daha da zora sokmuş olduğunu hatırlattı.

Töre, mektubunu sonlandırırken Kıbrıs Türk halkının da barış, demokrasi ve insan hakları ilkelerine bağlı olduğunu belirtti ve bu çerçevede hak ettikleri egemen eşitlik ve eşit uluslararası statünün Avrupa Parlamentosu ve diğer AB kurumları tarafından tanınması hususunda çağrıda bulunarak Metsola’ya yeni dönemde başarılar diledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, Avrupa Parlamentosu Hukuk İşleri Komitesi Başkanlığına seçilen İlhan Küçük’e yazdığı mektubunda kendisini görevinden ötürü tebrik ederken, Kıbrıs Türk halkının bir dostu olarak bu göreve seçilmesinin KKTC için ayrıca önemli olduğunu belirtti. Töre, Küçük’ün Kıbrıs Türk halkının sesinin Avrupa Parlamentosu’nda duyulması konusunda etkili olacağına dair inancını dile getirerek Küçük’e yeni görevinde başarılar diledi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.