• BIST 13198.84
  • Altın 6852.41
  • Dolar 48.8359
  • Euro 55.9476
  • Lefkoşa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 22 °C
  • İskele 22 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 21 °C

“Lefkoşa TMK’nın kuruluş hikayesi ve yürüttüğü çalışmalar, aynı zamanda Kıbrıs Türkü’nün verdiği milli mücadeleyi de anlatıyor”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nin (TMK) Rauf Raif Denktaş Kültür Salonu’ndaki 60’ncı Kuruluş Yıldönümü Etkinliğine katıldı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, etkinlikte yaptığı konuşmada, 21 Aralık 1963 olayları nedeniyle, Rum Kesiminde k
“Lefkoşa TMK’nın kuruluş hikayesi ve yürüttüğü çalışmalar, aynı zamanda Kıbrıs Türkü’nün verdiği milli mücadeleyi de anlatıyor”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nin (TMK) Rauf Raif Denktaş Kültür Salonu’ndaki 60’ncı Kuruluş Yıldönümü Etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, etkinlikte yaptığı konuşmada, 21 Aralık 1963 olayları nedeniyle, Rum Kesiminde kalan İngiliz Okulunda okuyan Türk öğrencilerin eğitimlerinin devam edebilmesi için, İngiliz Okulunda öğretmenlik yapan Hasan Nevzat, Behzat Gürsel ve Mahmut İslamoğlu’nun, gönüllü velilerle birlikte 27 Ocak 1964’te Köşklüçiftlik’te bir ev kiralayarak kurulan
TMK’nın 60’ncı yılı nedeniyle hazırlanan aynı zamanda Kıbrıs Türkü’nün verdiği milli mücadeleyi de anlatan belgesel filmi duygulanarak izlediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün sahip olduğu devletin temellerinin 60 yıl önce atıldığını ve aşama aşama oluşturulan yönetimlerin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulduğunu ifade etti.

TMK’da değerli öğrenci ve öğretmenlerin yetiştiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, mezun olan öğrencilerin yurtdışında başarılara imza attığına, izolasyonlara rağmen ülkenin gelişimine ve kalkınmasına katkı yaptığına dikkat çekti.

TMK kurulurken sergilenen milli mücadele ruhuyla ülkeye sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, ülkedeki maarif kolejlerinin çıkış noktasının Lefkoşa TMK olduğunu, siyasi ve sendikal tartışmaları bir kenara bırakıp, gençleri geleceğe hazırlamak gerektiğini kaydetti.

Ülkenin hak ettiği yere gelmesi, uluslararası eşitlik ve tanımışlığın sağlanması amacıyla çağa uygun olarak gençlere verilecek eğitimde yapay zeka ve kişisel gelişimin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, başarıların gelmesi için TMK’nın mücadeleci ruhunun devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, okul tarihinde emeği geçen öğretmenleri, çalışanları ve TMK’da okuyan öğrencileri saygıyla andı, TMK mezunu merhum dağcı Birkan Uzun ve Türkiye’deki depremde hayatını kaybeden Şampiyon Meleklere rahmet diledi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.