• BIST 14515.71
  • Altın 7102.61
  • Dolar 48.0617
  • Euro 56.3085
  • Lefkoşa 37 °C
  • Girne 31 °C
  • Mağusa 35 °C
  • İskele 35 °C
  • Güzelyurt 36 °C
  • Lefke 37 °C

Kuir Kıbrıs Derneği'nden hukukçulara yönelik 'LGBTİ+ farkındalık eğitimi'

Kuir Kıbrıs Derneği, hukukçulara yönelik LGBTİ+ farkındalık eğitimi düzenliyor.
Kuir Kıbrıs Derneği'nden hukukçulara yönelik 'LGBTİ+ farkındalık eğitimi'


Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından yürütülen Renklerin Çeşitliliği Projesi kapsamında, Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi işbirliğiyle hukukçulara yönelik LGBTİ+ farkındalığı eğitimi düzenleniyor.

Kuir Kıbrıs Derneği tarafından verilen bilgiye göre, eğitim, 16 Kasım Cumartesi günü, 9:30 ve 17:30 saatleri arasında Barolar Birliği'nde gerçekleştirilecek.

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve tüm artıların (LGBTİ+) insan haklarına erişimi ve ayrımcılığın önlenmesi için düzenlenecek eğitim tam gün sürecek.

Eğitimin ilk yarısı, Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi Başkanı Aslı Murat'ın Kıbrıs'ın kuzey kesimindeki LGBTİ+'larla ilgili yasal süreçleri anlatmasıyla başlayıp, Kaos GL Hukuk Danışmanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yasemin Öz'ün LGBTİ+'ların ifade özgürlüğü hakkındaki bilgilendirmesi ile devam edecek.

Öğleden sonraki oturumda ise, önce Kaos GL Hukuk Danışmanı ve Mülteci Hakları Program Koordinatörü Av. Hayriye Kara'nın cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı nefret söylemi ve nefret suçları ile cinsiyet uyumlama süreçlerindeki hukuksal prosedürleri hakkında bilgi aktarılacak.

Eğitim, Yasemin Öz ve Hayriye Kara'nın kolaylaştırıcılığında ayrımcılıkla mücadele etme ve müvekkille görüşme esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar adlı oturumlar ile sonlandırılacak.

Eğitim kısıtlı sayıda katılımcıya verileceğinden, kayıt yaptırmak isteyen hukukçuların en geç 13 Kasım Çarşamba gününe kadar queercyprus@gmail.com'a mail atmaları istendi.

Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
TC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptıTC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptıTürkiye Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Kara Kuvvetlerinin 2235’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığında düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantıs
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.