• BIST 13285.28
  • Altın 6775.53
  • Dolar 48.834
  • Euro 55.807
  • Lefkoşa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Mağusa 32 °C
  • İskele 32 °C
  • Güzelyurt 31 °C
  • Lefke 32 °C

Koyun keçi çiçeği hastalığıyla mücadele kapsamında binlerce küçükbaş aşılandı…

Gazimağusa’da iki küçükbaş hayvan işletmesinde tespit edilen koyun keçi çiçeği hastalığına yönelik koruyucu aşı uygulaması çerçevesinde, dün Veteriner Dairesi koordinasyonunda binlerce küçükbaş aşılandı.
Koyun keçi çiçeği hastalığıyla mücadele kapsamında binlerce küçükbaş aşılandı…

Gazimağusa’da iki küçükbaş hayvan işletmesinde tespit edilen koyun keçi çiçeği hastalığına yönelik koruyucu aşı uygulaması çerçevesinde, dün Veteriner Dairesi koordinasyonunda binlerce küçükbaş aşılandı.

Yapılan açıklamaya göre bu kapsamda 46 işletmede 5 bin 750 koyun ve keçi aşılandı. Türkiye Cumhuriyetinden temin edilen 20 bin doz koyun keçi çiçek aşısı, Gazimağusa ve Güvercinlik köylerindeki küçükbaş hayvanlara dün uygulanmaya başlamıştı.

Aşılama çalışmaları 6 Veteriner Dairesi ekibi ve 5 yetkilendirilmiş veteriner hekim ekibi tarafından, gerekli koruyucu ve biyogüvenlik tedbirleri alınarak yürütülüyor. Aşılama çalışmaları esnasında hastalığın eradikasyonuna yönelik hasta hayvanların itlafı, güvenli imhası ve işletmelerin dezenfeksiyon işlemleri de yapılıyor.

Çalışmalar yürütülmesine Gazimağusa Kaymakamlığı, yerel yönetimler ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı diğer daire personeli de destek veriyor.

-Hastalığa karşı 46 işletmede 5 bin 750 koyun ve keçi aşılandı

Açıklamaya göre aşılama çalışmalarının ilk gününde 46 işletmedeki 5 bin 750 adet koyun ve keçi başarılı bir şekilde aşılandı. Karantina bölgesindeki tüm hayvanların kısa süre içinde aşılanması planlanıyor.

Aşılanan hayvanlar koyun keçi çiçek hastalığına karşı 2 yıl süre ile güçlü bir bağışıklık oluşturuyor ve hastalığın yayımı duruyor. Kullanılan aşının et ve süt ürünleri üzerinde herhangi bir kalıntısı bulunmuyor. Aşılanan hayvanlardan elde edilen süt ve süt ürünleri; kesime gönderilen hayvanlardan elde edilen et ve et ürünleri insan tüketimine sunulmasında bir sağlık riski bulunmuyor

Koyun keçi çiçeği hastalığıyla mücadele kapsamında binlerce küçükbaş aşılandı…

Koyun keçi çiçeği hastalığıyla mücadele kapsamında binlerce küçükbaş aşılandı…

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.