• BIST 14734.5
  • Altın 6192.43
  • Dolar 46.4471
  • Euro 53.2783
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • Lefke 24 °C

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı…Mersinli Kıbrıs gazisi 50 yıl önceki cesaret ve kararlılığını koruyor

Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 72 yaşındaki gazi Celal İnan, aradan 50 yıl geçmesine rağmen o günleri unutamıyor. Mersin’in Toroslar ilçesinde yaşayan İnan, 1974 yılında Bayburt’ta askerlik eğitimini çavuşluk rütbesiyle yaptı.
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı…Mersinli Kıbrıs gazisi 50 yıl önceki cesaret ve kararlılığını koruyor

Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 72 yaşındaki gazi Celal İnan, aradan 50 yıl geçmesine rağmen o günleri unutamıyor.

Mersin’in Toroslar ilçesinde yaşayan İnan, 1974 yılında Bayburt’ta askerlik eğitimini çavuşluk rütbesiyle yaptı.

Eğitiminin ardından barış harekatına katılan askerler arasında yer alan İnan, aradan geçen 50 yıla rağmen o günleri ve yaşadıklarını ilk günkü gibi hatırlıyor.

Celal İnan, AA muhabirine harekat günlerini hatırladıkça hala duygulandığını söyledi.

Çıkarma gemisiyle adaya gittiklerini anlatan İnan, “Gemiden atlarken halimizi herkes gördü. Daha önce görmediğim bir yer, ilk defa ayak bastım. Tüm engelleri aştık. Benim görevim cephede koşturmak değildi. Yöneticilik yaptım, mühimmatla ilgilendim. Çok şeyler yaşadık. Asker üşümez, yorulmaz, yıpranmaz. Asker askerdir, devamlı dimdiktir. Biz de bu desturla görevimizi ifa ettik. İlk gününden son gününe kadar. Bugünlere geldik.” diye konuştu.

İnan, zor günler geçirdiklerini belirterek şöyle devam etti:

“O zaman sıkıntılarımız vardı. Su bulsak ekmek bulamıyor, ekmek bulsak zeytin bulamıyorduk. Gelen geçen arabaları çevirirdim. Şehre inmelerini ve ne bulurlarsa askerime getirmelerini isterdim. Çok kayıp verdim. Hamile kadınlara eziyet edilmesini görmek bir genç olarak kanıma dokunurdu. Gece-gündüz demedim, aklımın, gücümün yettiği kadarınca yapabildiğimi yaptım. Yine savaş olsa en başta koşar, en ön saflarda giderim.”

İnan, KKTC‘nin her anlamda desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.