• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • Lefkoşa 11 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 10 °C
  • İskele 10 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 11 °C

Kardiovasküler Cerrahi servisinin ilk etap tadilatı tamamlandı

2020 yılında Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kardiovasküler Cerrahi (KVC) bölümünde çıkan yangınla kullanılmaz hale gelen serviste yapılan çalışmalar neticesinde ilk etap tadilatı tamamlanarak bir yoğun bakım ünitesi ile ameli
Kardiovasküler Cerrahi servisinin ilk etap tadilatı tamamlandı

2020 yılında Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kardiovasküler Cerrahi (KVC) bölümünde çıkan yangınla kullanılmaz hale gelen serviste yapılan çalışmalar neticesinde ilk etap tadilatı tamamlanarak bir yoğun bakım ünitesi ile ameliyathane hizmete açıldı.

Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Özyılkan yaptığı konuşmada, Kalp Damar Cerrahisi KVC servisinde çıkan yangında sonra yapılan çalışmalarla servisin çağdaş ve modern bir yapıya kavuşturulduğunu kaydetti.

Özyılkan, servisin yeniden hizmet vermeye başlamasından duyduğu memnuniyeti de dilegetirdi.

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra da yangın sonucu zarar gören KVC servisinde yapılan tadilatınilk etabı olan bir yoğun bakım ünitesi ve bir ameliyathanenin tamamlanarak hizmete konulduğunu belirtti.
Bakan Altuğra, “İkinci etapta da yine bir ameliyathane ve yoğun bakım yapılacak. Bu serviste 5 kişilik güçlü hekimkadromuz var. Bu kadro iki kişiye kalp nakli operasyonu gerçekleştirildi ve çok da başarılı oldular.
Doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Hedef ve sonuç odaklı çalışan bir kabinemiz var ve ülkeye yararlı çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Başbakan Ünal Üstel de güzel bir olaya şahitlik ettiklerini ifade ederek, yüzlerce hastanın sorunlarına çözüm bulunan en kıymetli merkezlerden bir olan KVC sevisini tam donanımlı hale getirmenin görevleri olduğunun altını çizdi.

Üstel, “Hastanemizin Kardiovasküler Cerrahi servisi yanmıştı ve biz hükümete gelince çalışma başlatarak bir ameliyathane ve bir yoğun bakım servisini açtık. Daha da iyi hizmet verebilmek adına daha yapacağımız çalışmalarımız var devam edeceğiz” dedi.

Başbakan Üstel, yeni yapılacak 500 yataklı hastaneiçin de Türkiye Cumhuriyeti ile istişare halinde olduklarını belirtti.

Üstel, hastanenin yer tespitinin yapıldığını ancak Türkiye’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle bir müddet durdurulduğunu belirtti.

“Depremde bizde kayıplar verdik ‘Şampiyon Melekler’imizi ve vatandaşlarımızı kaybettik.Bu felaketlere hazır olmak adına ülkemizde çalışmalar başlattık. İşte tüm bunlar düşünüldüğünde yeni bir hastanenin ihtiyacı yeniden ortaya çıktı. Ankara’ya son ziyaretimde bunu yine dile getirdim ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay imzalanacak bir protokol ile hemen ihaleye çıkılacağı sözünü verdi. Önümüzdeki günlerde yeni hastanenin temelinin ne zaman atılacağını da halkımızla paylaşacağız” dedi.

Başbakan, yeni hastane yapılana kadar, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerin eksiklerinin giderilmesi için çalışmaların devam edeceğine de vurgu yaptı.


Kardiovasküler Cerrahi servisinin ilk etap tadilatı tamamlandı

Kardiovasküler Cerrahi servisinin ilk etap tadilatı tamamlandı

Kardiovasküler Cerrahi servisinin ilk etap tadilatı tamamlandı

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.