• BIST 12888.33
  • Altın 6753.81
  • Dolar 48.948
  • Euro 55.6914
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 19 °C
  • İskele 19 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 17 °C

HP’de temizlik operasyonu

Mali Polis, Batur Sağlamer ve Ayşegül Baybars’ın eşi Emre Kadri hakkında inceleme başlattı.
HP’de temizlik operasyonu

Mali Polis’in HP MYK üyesi Batur Sağlamer ve Ayşegül Baybars’ın eşi Emre Kadri hakkında sınır dışı edilen Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Buddle ile ilişkileri nedeniyle inceleme başlattığı öğrenildi. HP yönetimi bu bilgi üzerine MYK’yı lağvetti.

Star Kıbrıs'ın haberine göre, Halkın Partisi MYK üyesi Batur Sağlamer’in geçtiğimiz ay sınır dışı edilen Avustralyalı uyuşturucu baronu Mark Buddle’ın parasını yönettiği, Ayşegül Baybars’ın eşi Emre Kadri’nin de avukatlığını üstlendiği iddiaları, deprem etkisi yarattı. Mali polisin iddialarla ilgili inceleme başlattığı, Sağlamer ve Kadri’nin banka hesaplarına her an tedbir koyulabileceği öğrenildi. Bu gelişmeler üzerine Halkın Partisi yönetimi, MYK’yı lağvetti. Tartışma yaratan kararın alınmasına giden süreçte şu iddialar etkili oldu.

CEVAP BEKLEYEN İDDİALAR

İDDİA 1: KKTC'de kurulu, Mark Buddle'ın büyük hissedar olduğu şirket Az-Bay Tourism Ltd'nin ikinci büyük hissedarı ve direktörü avukat Batur Sağlamer... Sağlamer, Mark Buddle’ınavukatı Emre Kadri’nin çok yakın arkadaşı olarak tanınıyor. Bazı davaları birlikte aldıkları gibi uzunca bir süredir Halkın Partisi’nde beraber siyaset yapıyorlar. Emre Kadri, eski İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri’nin eşi.

İDDİA 2: Mark Buddle KKTC’de kimlerden nasıl güvenceler aldı? Mağusa’dan bir KKTC vatandaşı ile 25 Nisan 2022’de evlenip, bu arada kısa sürede kurulu iki şirkete büyük ortak olmayı nasıl başardı?

İDDİA 3: Mark Buddle’ın uyuşturucu trafiğinden elde ettiği kara paradan 35 milyon Euro'yu bazı Kıbrıslı Türk iş insanlarından mülk alarak, akaryakıt istasyonu kiralayarak ya da akaryakıt şirketlerine ortak olarak nasıl akladı?

İDDİA 4: 2020’deki vergi beyannamelerine göre -247,951.41 TL zararda olan bir şirkete neden Mark Buddle gibi uyuşturucu ticareti yapan Avustralyalı bir organize suç örgütünün dünya lideri ortak olur? Ve bu bağlantı nasıl kurulmuştur?

İDDİA 5: Avukatlık yasası bu konuda net bir şekilde çizgi çekmesine rağmen Batur Sağlamer bir avukat olarak bu şirkete Mark Buddle’ın büyük hissedar olarak girmesinde nasıl sakınca görmemiştir?

20220819_154748.jpg

Kaynak: Star Kıbrıs

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.