• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Lefkoşa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 19 °C

“Hayal Ettiğiniz Dünyada Medya” resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi

“Hayal Ettiğiniz Dünyada Medya” resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi








Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 60’ıncı kuruluş yıldönümü etkinlileri çerçevesinde düzenlediği 1 Haziran Dünya Çocuk Günü Resim Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bu yıl “Hayal Ettiğiniz Dünyada Medya” başlığı altında gerçekleştirilen yarışmada Jüri Özel Ödülü ile birlikte toplam 17 resim ödül almaya layık görüldü.

Resimleri dereceye giren öğrencilere ödülleri ve katılım belgeleri Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda düzenlenen törenle verildi
Törende konuşan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nuın tam 60 yıldır

Kıbrıs Türkü’nün sesini dünyaya duyurmasının haklı gurunu yaşadığını ifade ederek, 60’ıncı kuruluş yıldönümü etkinliklerinin ilkinin bugün gerçekleştirildiğini söyledi.

Özkurt, “Teknolojinin gelişmesiyle medyanın şekli de değişmiştir. İnternet sayesinde medya içeriklerine ulaşmadaki kolaylık, çoğu zaman çocuk ve genç izleyicinin zararlı yayınlardan ve mesajlardan korunmasını zorlaştırmaktadır. Akıllı telefonlar yeni medya araçlarını yaşamımızın merkezine taşımıştır. Yeni medya ortamı günümüzde sosyal ilişkileri belirleyen, dönüştüren ve biçimlendiren bir role sahiptir. Bir çocuğun medya mesajlarını nasıl algıladığı ve nasıl yorumladığı çok önemlidir. İşte bu resimlerde çocuklarımızın medyayı nasıl yorumladıklarınızı göreceksiniz” dedi.

Yarışma sponsoru Mevhibe ve Mustafa Başman Vakfı Başkanı Pınar Başman da konuşmasında ’nin 60’ıncı yaşını kutlayarak, ülkeye faydalı kurumların sayısının artmasını temenni etti.

Konuşmasında çocuklara seslenen Başman, çoçukların kazanmadan çok, kendilerine şans vermesinin daha önemli olduğuna dikkat çekti.

Başman, “Bir yarışmaya katıldığınız zaman hepimiz kazanmak isteriz çünkü kazanmak çok güzel birşeydir ancak kazanmaktan çok daha önemli birşey var. Sizler kendize şans verdiniz bugün bu yarışmaya katılarak büyük bir cesaret gösterdiniz. Benim gözümde hepiniz birincisiniz. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

Vakıf hakkında da bilgi veren Başman, yarışmaya katkı koyanlara teşekkür etti.

Proje Yöneticisi Yayıncılık Tarihi Müzesi Küratörü Ayhatun Ateşin de konuşmasında proje hakkında bilgi verdi.
Yarışmanın 4 kategoride düzenlendiğini ifade eden Ateşin, toplam 188 çocuğun yarışmaya katılm gösterdiğini kaydederek, çocukların üretim göstererek sanata adım atmasının önemine işaret etti.

Toplam 188 çocuğun katılım gösterdiği resim yarışmasında Ayhatun Ateşin gözetiminde ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt’un katılımıyla toplanan jüri üyeleri, İlkokul-Ortaokul-Lise ve Özel Eğitim Okulu Kategorilerinde; Arınç Okur, Nazlıcan Koç, Hasan Karahüyük, Hayal Bulutoğlu, Alişa Pars, Alya Karatepe, Aren Arnavutoğlu, Ela Bahar Çamlıbelli, Günay Gökçe Malyalı, Lavin Tünay, Mehmet Can Konmaz, Nil Yaşarcan, Seycan Narçın, Sülayman Topaloğluları, Yağmur Çınarlı, Erdal Arslan Toptaş ve Fatma Okur’u ödül almaya layık gördü.

Ödüle ve sergilenmeye değer bulunan resimler 14 Temmuz’a kadar Yayıncılık Tarih Müzesi HD Sergi Salonu’nda sergilenecek.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.