• BIST 11006.56
  • Altın 6293.43
  • Dolar 49.9963
  • Euro 55.9383
  • Lefkoşa 25 °C
  • Girne 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • İskele 25 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • Lefke 25 °C

Haftalık sebze-meyve denetim sonuçları:Çilek ve patlıcanda limit üstü koruma maddesi

Tarım Dairesi’nin 7-13 Şubat tarihleri arasında ithal ve yerli sebze-meyvelerden aldığı numunelerde, iki yerli ürünün denetime takıldığı bildirildi. Bu ürünlerin çilek ve patlıcan olduğu kaydedildi.
Haftalık sebze-meyve denetim sonuçları:Çilek ve patlıcanda limit üstü koruma maddesi

Tarım Dairesi’nin 7-13 Şubat tarihleri arasında ithal ve yerli sebze-meyvelerden aldığı numunelerde, iki yerli ürünün denetime takıldığı bildirildi. Bu ürünlerin çilek ve patlıcan olduğu kaydedildi. 

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Devlet Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen analizlerde ithal ürünlerden alınan 14 numunenin 14’ü de temiz çıktı ve limit üstü bitki koruma maddesi içeren numuneye rastlanmadı.

Yerli ürünlerden alınan 34 numunenin ise 32’si temiz çıkarken, limit üstü bitki koruma maddesi içeren iki numuneye rastlandı.

Yedidalgalı Aysel Şen’e ait çilekte, limit üstü bitki koruma maddesi tespit edildiğinden ürünün hasadı bir sonraki laboratuvar analizine kadar durduruldu.

-Üçüncü alımda da limit üstü çıkan patlıcanlar imha edildi

Öte yandan, Bostancı’da Yoran Tarım’a ait patlıcanda üçüncü alımda da limit üstü bitki koruma meddesi tespit edildiğinden ürünün imhasına karar verildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.