• BIST 13284.42
  • Altın 6865.09
  • Dolar 48.7547
  • Euro 55.9994
  • Lefkoşa 30 °C
  • Girne 28 °C
  • Mağusa 30 °C
  • İskele 30 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • Lefke 30 °C

Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Oymen, bayramda sağlıklı tercihler yapmanın önemine dikkat çekti

 Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Gıda Mühendisleri Odası (GMO) Başkanı Beste Oymen, bayram gibi özel dönemlerde, gıda alışverişlerinin genellikle daha yoğun olduğunu, birçok seçeneğin raflarda yerini aldığını belirterek, bu
Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Oymen, bayramda sağlıklı tercihler yapmanın önemine dikkat çekti

 Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Gıda Mühendisleri Odası (GMO) Başkanı Beste Oymen, bayram gibi özel dönemlerde, gıda alışverişlerinin genellikle daha yoğun olduğunu, birçok seçeneğin raflarda yerini aldığını belirterek, bu dönemde yapılan alışverişlerin sağlık üzerindeki etkisinin göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Oymen yaptığı yazılı açıklamada, sağlıklı seçimler yapmak için ilk adımın ürün etiketlerini dikkatlice incelemek olduğunu ifade ederek, etiketlerin, ürünün içeriği, besin değeri ve güvenliği hakkında önemli bilgiler sunduğunu belirtti. Oymen, gıda ürünlerinde mutlaka dikkate alınması gereken bir diğer önemli bilginin de son kullanım tarihi ya da üretim tarihi olduğunu vurguladı.

“Tavuk eti alırken, etiket üzerinde son tüketim tarihine dikkat etmek çok önemlidir. Tavuk gibi çabuk bozulabilen ürünlerde soğuk zincirin korunup korunmadığına bakılmalıdır” diyen Oymen, etin, pembe rengini korumasının, taze olduğunun bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Oda Başkanı Oymen, balık alırken, gözlerin parlak ve şişkin olması ile etinin sert ve parlak olmasının, balığın taze olduğunun göstergeleri olduğuna da dikkat çekti.

Süt, yoğurt ve peynir gibi ürünlerin bozulma süresinin, üretim koşullarına ve saklama şartlarına göre değiştiğini ifade eden Oymen, süt ürünlerinin son kullanma tarihi geçmemiş olsa bile, ambalajında herhangi bir bozulma belirtisi (şişkinlik, sızıntı vb.) varsa, o ürünün tüketilmemesi gerektiğini belirtti. Oymen, yumurta alırken, kabuklarındaki çatlaklar ya da yumuşaklıkların ürünün bozulmuş olabileceğini gösterdiğini kaydetti.

Bayram alışverişlerinde en çok tercih edilen tatlılardan birinin de çikolata olduğunu ifade eden Oymen, çikolatanın gerçek olup olmadığını anlamanın önemine dikkat çekti. Oymen, çikolata ve kokolin arasındaki farkı şöyle açıkladı:

“Gerçek çikolata, kakao yağı, kakao kütlesi, şeker ve süt bileşenlerinden yapılır. Çikolata yerine kullanılan kokolin ise genellikle kakao yağı yerine bitkisel yağlarla üretilir. Kokolin, daha ucuz maliyetli bir alternatiftir, ancak lezzet açısından daha az tatmin edici olabilir ve besin değerleri açısından çikolatadan fakirdir.”

Bayramda sağlığı ön planda tutarak, doğru ürünlerin tercih edilmesini temenni eden Oymen, bayramın, hem bedene hem de ruha sağlık ve huzur getirmesini diledi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
TC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptıTC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptıTürkiye Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Kara Kuvvetlerinin 2235’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığında düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantıs
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.