• BIST 13337.69
  • Altın 6814.51
  • Dolar 48.8124
  • Euro 56.0545
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 22 °C
  • Mağusa 27 °C
  • İskele 27 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • Lefke 20 °C

Genel grevlerini askıya alan sendikalar yarın basın toplantısı düzenleyecek

Hükümetin, Toplu İş Sözleşmesi ile Grev ve Referandum Yasası Tasarısı’nı geri çekeceğini ve hayat pahalılığı alma hakkını düzenleyen yasa tasarısını askıya alacağını açıklamasının ardından genel grevlerini askıya alan sendikalar, yarın basın toplant
Genel grevlerini askıya alan sendikalar yarın basın toplantısı düzenleyecek

Hükümetin, Toplu İş Sözleşmesi ile Grev ve Referandum Yasası Tasarısı’nı geri çekeceğini ve hayat pahalılığı alma hakkını düzenleyen yasa tasarısını askıya alacağını açıklamasının ardından genel grevlerini askıya alan sendikalar, yarın basın toplantısı düzenleyecek.

Gelişmelerle ilgili sendikaların değerlendirmelerini yapacağı basın toplantısı, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) binasında saat 12.00’de yapılacak.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Sendikalar adına yaptığı açıklamada, mücadelelerinin ardından hükümetin 2 tasarıyı geri çektiği ve 1 tasarıyı askıya aldığını hatırlatarak, yasa tasarılarına karşı ortaya konulan toplumsal iradenin, örgütlü mücadelenin ve birlikteliğin bir kazanımı olduğunu vurguladı.

Açıklamada, “Vatandaşın fakirleştirilmesine karşı refah düzeyinin yükseltilmesine, yalnızlaştırılmaya çalıştırılmasına karşı örgütlenmesine, varlığımızın tehdit edilmesine karşı kültürümüze, kimliğimize, toplumsal haklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

– Geçen hafta genel grev düzenlenmişti

Sendikalar, hükümetin, Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası ile Hayat Pahalılığı Alma Hakkı Yasası’nda yapmak istediği değişikliklere karşı 26-27 Aralık tarihlerinde iki gün genel greve gitmişti. Grev süresince Cumhuriyet Meclisi önünde eylemler düzenlenmişti.

Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın,  tasarıların geri çekileceği ve askıya alınan düzenlemeyle ilgili sendikalarla uzlaşma sağlanacağı açıklamasının ardından,  sendikalar grevlerini askıya aldığını duyurmuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.