• BIST 13198.84
  • Altın 6788.7
  • Dolar 48.8116
  • Euro 55.8472
  • Lefkoşa 27 °C
  • Girne 26 °C
  • Mağusa 28 °C
  • İskele 28 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • Lefke 26 °C

“Gelenekten Geleceğe Kıbrıs Mutfağı” ; Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan kitabın lansmanı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan “Gelenekten Geleceğe Kıbrıs Mutfağı” adlı kitabın lansmanı yapıldı… Cumhurbaşkanlığı bahçesinde gerçekleştirilen lansmanda, Kıbrıs Türk Kültürü için arşiv niteliği taşıyan kitabın tanıtım filmi gösterildi.
“Gelenekten Geleceğe Kıbrıs Mutfağı” ; Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan kitabın lansmanı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan “Gelenekten Geleceğe Kıbrıs Mutfağı” adlı kitabın lansmanı yapıldı…

Cumhurbaşkanlığı bahçesinde gerçekleştirilen lansmanda, Kıbrıs Türk Kültürü için arşiv niteliği taşıyan kitabın tanıtım filmi gösterildi.

Lansmanda konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, kitabın 1 buçuk yıllık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktığını belirterek, kitabın 3 gastronomi uzmanı ile birlikte hazırlandığını söyledi.

Kitabın ilk baskısının Türkçe ve İngilizce olarak iki nüsha halinde çıktığını kaydeden Sibel Tatar, kitabın ikinci baskısının yakın bir zamanda tüm kitabevlerinde bulunacağını belirtti.

Sibel Tatar “Kitap büyük bir emeğin sonucu ortaya çıktı, Cumhurbaşkanlığı Kültür Yayınları’nın ilki. Bundan sonra Kıbrıs Kapıları ve Sandıklarıyla ilgili kitabımız çıkacak. Kıbrıs Türk Halk müziğini de paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Ülkede Kıbrıs mutfağını sunan restoranların artması gerektiğine de dikkati çeken Sibel Tatar, otellerde de Kıbrıs mutfağına daha fazla yer verilmesi gerektiğini söyledi.

“Çok zengin bir mutfağımız var” diyen Sibel Tatar Kıbrıs mutfağına sahip çıkılması çağrısı yaptı.

Lansmanda konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda varlığını kendi kültürüne sahip çıkarak sürdürdüğüne dikkati çekti.

Kıbrıs kültürüne ait gastronominin ekonomiye ve sosyal yaşama daha fazla katkı sağlaması için herkese büyük görevler düştüğünü söyleyen Tatar, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin de kültürlerine sahip çıkarak hayatlarını sürdürdüklerine şahit olduğunu ifade etti.

“Kültürel zenginliğimizin dünyanın önde gelen kültürlerle yarışabilecek durumdadır. Değerini bilmemiz gerekir” diyen Tatar, gençlere de bu konuda büyük görevler düştüğünü, okullarda Kıbrıs kültürüne daha çok yer verilmesi gerektiğini belirtti.

Lansmanda, “Gelenekten Geleceğe Kıbrıs Mutfağı” adlı kitabın hazırlanmasına katkı koyanlara da plaket takdim edildi.

Gazimağusa Halk Dansları Derneği tarafından halk dansları gösterisinin de yer aldığı gecede kitabın İngilizce tanıtımı da yapıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.