• BIST 10967.37
  • Altın 5772.826
  • Dolar 42.5138
  • Euro 49.554
  • Lefkoşa 22 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 22 °C
  • İskele 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 22 °C

Gaziveren ve Çamlıköy Direnişi ve şehitleri anıldı

Gaziveren ve Çamlıköy Direnişinin 60’ıncı yılı ve bu direnişlerde şehit düşenler bugün düzenlenen törenlerle anıldı. Gün nedeniyle iki ayrı tören düzenlendi. İlk tören, Gaziveren Şehitler Anıtı önünde, ikinci tören ise Çamlıköy’de Emin İzzet Büstü önünde
Gaziveren ve Çamlıköy Direnişi ve şehitleri anıldı

Gaziveren ve Çamlıköy Direnişinin 60’ıncı yılı ve bu direnişlerde şehit düşenler bugün düzenlenen törenlerle anıldı.

Gün nedeniyle iki ayrı tören düzenlendi. İlk tören, Gaziveren Şehitler Anıtı önünde, ikinci tören ise Çamlıköy’de Emin İzzet Büstü önünde düzenlendi.

Törenlerde konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törenlerde yaptığı konuşmalarda Gaziveren ve Çamlıköy Direnişi’nin üzerinden 60 yıl geçtiğini ve o günlerden bugünlere Kıbrıs Türkü’nün izolasyonlar ve ambargolar altında mücadelesinin devam ettiğine işaret ederek, “bu ülkede çocuklarımızı barış, huzur ve güven içinde geleceğe taşımak için soylu mücadelemizi hala daha sürdürmekteyiz” dedi.

Tatar, “Bugün yeni siyasetimiz, eğer bir anlaşma olacaksa KKTC’nin bir Türk devleti olarak bu anlaşmanın bir parçası olacağı şeklindedir.biz bunu söylüyoruz. Diğerleri bunu söylemiyor. Çok farklı konuşmalar var, kelime oyunlarıyla bu siyasete yapılan haksızlıklar var” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.