• BIST 13198.84
  • Altın 6788.7
  • Dolar 48.8116
  • Euro 55.8472
  • Lefkoşa 27 °C
  • Girne 26 °C
  • Mağusa 28 °C
  • İskele 28 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • Lefke 26 °C

Doğrudan Gelir Desteği ve Gübre Desteği birinci avans ödemeleri yapıldı

2023-2024 Üretim Yılı Doğrudan Gelir Desteği 1’inci avans ödemesi için 8 bin 595 üreticiye 172 milyon 296 bin 951 TL 63 kuruş; Gübre Desteği 1’inci avans ödemesi için ise 3 bin 437 üreticiye 38 milyon 230 bin 162 TL 50 kuruş ödeme dün yapıldı.
Doğrudan Gelir Desteği ve Gübre Desteği birinci avans ödemeleri yapıldı

2023-2024 Üretim Yılı Doğrudan Gelir Desteği 1’inci avans ödemesi için 8 bin 595 üreticiye 172 milyon 296 bin 951 TL 63 kuruş; Gübre Desteği 1’inci avans ödemesi için ise 3 bin 437 üreticiye 38 milyon 230 bin 162 TL 50 kuruş ödeme dün yapıldı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş yaptığı açıklamada, Doğrudan Gelir Desteği uygulamasının başladığı 2004 yılından bugüne kadar Doğrudan Gelir Desteği 1’inci taksit ödemesinden ilk kez tüm bitkisel üretim sektörlerinin eş zamanlı yararlandığını duyurdu.

Tarımın tüm sektörleri için eşitlikçi ve adil bir duruş sergilediğine değinen Çavuş, bu uygulama ile bitkisel üretim sektörleri içerisinde oluşan adaletsizliği ortadan kaldırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Çavuş, önceki uygulamalarda 1’inci taksit ödemesinin yalnızca tahıl ve narenciye sektörlerine yapıldığını ve diğer ürünlerin destek ödemelerinin hesap kapatma ödemesinde yani yılsonu yılda bir kez olmak kaydıyla yapıldığını kaydetti.

Girdi maliyetlerinin yıl içerisinde değişkenlik gösterdiğini belirterek desteklerin doğru zamanda ve doğru şekilde üreticiye ulaşmasının önemine değinen Çavuş, desteklerin esas amacının üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması olduğuna da vurgu yaptı ve “Gailemiz üretimin devamlılığı ve üreticinin refahıdır.” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.