• BIST 13251.85
  • Altın 6717.35
  • Dolar 48.8181
  • Euro 55.5549
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • Lefke 26 °C

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: İngiltere, geç de olsa Kıbrıs Türk halkına yönelik sorumluklarını yerine getirmeli

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İngiltere’nin, geç de olsa Kıbrıs Türk halkına yönelik sorumluklarını yerine getirmesi gerektiğini kaydetti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde temasl
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: İngiltere, geç de olsa Kıbrıs Türk halkına yönelik sorumluklarını yerine getirmeli

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İngiltere’nin, geç de olsa Kıbrıs Türk halkına yönelik sorumluklarını yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde temaslarda bulunan Avam ve Lordlar Kamarası üyelerinden oluşan İngiliz Parlamenter heyetini kabul etti.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, İngiliz parlamento heyetine, Türk tarafının egemen eşit iki devlet ve Kıbrıs Türk halkının eşit uluslararası statüsünün kabulünü öngören Kıbrıs konusundaki yeni vizyonu hakkında detaylı bilgi verdi.

Uluslararası camianın Kıbrıs Türk halkına yıllardır haksız bir şekilde uyguladığı izolasyon ve ambargoların kaldırılması yönünde adım atması gerektiğini ifade eden Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, bu konuda, İngiltere’nin geç de olsa Kıbrıs Türk halkına yönelik sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini izah etti.

İngiliz Parlamenterler Paul Bristow, Stephen Metcalfe, Brendan Clarke Smith ve Lord Rogan ile eski Parlamenter Baroness Blackstone’un yer aldığı görüşmede, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Kemal Köprülü de hazır bulundu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.