• BIST 12888.33
  • Altın 6726.79
  • Dolar 48.9495
  • Euro 55.7061
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 19 °C
  • İskele 19 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 17 °C

Cumhurbaşkanı Vekili Töre ve Meclis Başkanı Vekili Özdenefe KTFF heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, Hasan Sertoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) heyetiyle Meclis’te ayrı ay
Cumhurbaşkanı Vekili Töre ve Meclis Başkanı Vekili Özdenefe KTFF heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, Hasan Sertoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) heyetiyle Meclis’te ayrı ayrı görüşme yaptı.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Töre ve Özdenefe’ye Puma firması tarafından tasarlanan KKTC milli takım forması takdim edildi.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Meclis Şeref Salonu’ndaki görüşmede yaptığı konuşmada, uzun uğraşlar sonrası uluslararası bir firma olan Puma tarafından KKTC milli takım için tasarlanan formayı takdim etmek için ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti. Sertoğlu, vatanını milletini seven yurtiçi ya da yurtdışında kendilerini birbirine bağlayacak, vatan özlemini giderecek bir simgenin (formanın) ortaya çıktığını söyledi. Sertoğlu, Meclis takımının da bundan sonraki karşılaşmalarda bu formayı giymesini arzu ettiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında forma uygulamasını çok doğru ve yerinde bulduklarını söyledi.

Gençlerin yıllardır sportif izolasyonlar altında olmasını doğru bulmadıklarını ifade eden Başkan Töre, ülkelerin adı, yaşadığı yer, dili ve ırkına bakılmadan spor müsabakalarına katılım göstermesi gerektiğine değindi.

Futbol Federasyonu’nun yıllardır ambargolara rağmen verdiği mücadeleyi takdirle karşıladıklarını belirten Töre, Kıbrıs Türk Futbol takımlarının ve futbolcuların milli mücadelede önemli roller üstelendiğini anımsattı.

Töre, “Düne göre çok daha iyi bir noktadayız. Ancak eksiklerimiz elbette var. Dilerim en yakın zamanda gerek FIFA, UEFA ve diğer uluslararası spor örgütleri Kıbrıslı Türk gençlerimize olanak tanırlar. Bizler gençlerimizin bu müsabakalarda yer almasını önemsiyoruz” dedi.

Meclis Başkan Vekili Özdenefe, Milli Takım forması projesini çok anlamlı bulduklarını ifade ederek yaptığı girişimden dolayı Federasyon yetkililerini kutladı.

Özdenefe, Puma Kadınlar Ligi’nin uzun bir aradan sonra yeniden başlaması dolayısıyla Futbol federasyonunun ortaya koyduğu iradeyi de çok anlamlı bulduğuna değinerek bu konuda çalışmaları da her zaman desteklemeye hazır olduklarını ifade etti.

Özdenefe ayrıca Ligdeki kadın takımı sayısının da artmasını arzu ettiklerini kaydetti. Kabulde KTFF yetkilileri tarafından Özdenefe’ye Milli Takım forması takdim edildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.