• BIST 13198.84
  • Altın 6840.05
  • Dolar 48.7248
  • Euro 55.8582
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 25 °C
  • Mağusa 24 °C
  • İskele 24 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 23 °C

Cumhurbaşkanı Tatar:Kıbrıs Türkü’nün geleneklerinde cinsiyet ayrımı yoktur

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Deneği’nin (GİKAD) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları günü vesilesiyle düzenlediği “Sözün Özü Kadın Paneli’ne” katıldı.
Cumhurbaşkanı Tatar:Kıbrıs Türkü’nün geleneklerinde cinsiyet ayrımı yoktur

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Deneği’nin (GİKAD) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları günü vesilesiyle düzenlediği “Sözün Özü Kadın Paneli’ne” katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar panelde yaptığı konuşmada, tüm kadınların
Kadınlar Gününü kutladı.

GİKAD Başkanı Dr. İçim Çağıner Kavuklu’nun kadınların ülke yönetimi, bürokrasi, eğitim, sağlık ve iş hayatına katılımında, erkeklere göre daha geride olduğuyla ilgili paylaştığı verilere değinen Cumhurbaşkanı Tatar, kadınların erkeklerle birlikte hareket edip, kadın sayısının katılımının artırılması konusunda çalışılması gerektiğini vurguladı.

Kadının olduğu yerde daha fazla başarı olduğunu ve bu durumun verilerle kanıtlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, kadınları yönetime ve ülkenin geleceği için daha fazla sorumluluk almaya davet etti.

Kadınların yaptığı ve yürüttüğü çalışmalara her zaman değer verdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, başarılı kadın denilince akla sadece iş, siyaset ve yöneticilik alanındaki çalışmaların gelmemesi gerektiğini ifade etti.

Kıbrıs Türkü’nün geçmişinde önemli kadınların yer aldığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, kendisinin bugünlere gelmesinde kadın öğretmenlerinin büyük emeği ve payı olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün geleneklerinde cinsiyet ayrımının olmadığını belirterek, örf ve adetlerde cinsiyet eşitliğinin yer aldığını vurguladı.

“Esas sorumluluğu alan çocuklarımızı büyüten kadınlarımızdır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, büyük sorumluluklarına rağmen kadınların çocukların yetiştirilmesi, eğitimi ve iş hayatına hazırlanmasında büyük özveri gösterdiğini vurguladı.

GİKAD’ı yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, yapılan çalışmaların artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.