• BIST 13284.42
  • Altın 6865.09
  • Dolar 48.7547
  • Euro 55.9994
  • Lefkoşa 27 °C
  • Girne 27 °C
  • Mağusa 27 °C
  • İskele 27 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 27 °C

Cumhurbaşkanı Tatar:Bizim siyasetimizin temelinde sonuna kadar devletimize ve egemenliğimize sahip çıkmak vardır

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bayram ziyaretleri kapsamında bayramın üçüncü gününde sırasıyla TBK Gazisi Mustafa Güzaltan, şehit Nuh Ahmet’in eşi Kübran Öznuh ve TMT Mücahidi Aysel Nihat Erduran’ı evlerinde ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Tatar:Bizim siyasetimizin temelinde sonuna kadar devletimize ve egemenliğimize sahip çıkmak vardır

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bayram ziyaretleri kapsamında bayramın üçüncü gününde sırasıyla TBK Gazisi Mustafa Güzaltan, şehit Nuh Ahmet’in eşi Kübran Öznuh ve TMT Mücahidi Aysel Nihat Erduran’ı evlerinde ziyaret etti.

Tatar ziyaretleri sırasında Ramazan bayramını kutlayarak, şehitlerimize ve gazilerimize Kıbrıs Türk halkının bekası için yaptıkları tüm fedakârlıklardan dolayı minnet ve vefa duygularını ifade etti.

Rum yönetiminin 1 Nisan EOKA’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törenlerde “Kıbrıs Yunandır” şeklindeki açıklamalarını kınadığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar bu söylemlere yönelik şunları söyledi:

“Biz iyi niyetimizi ortaya koyuyoruz. Kıbrıs’ta Rumlarla yan yana komşuluk ilişkileri içinde iki devletin iş birliği ile yaşamayı tercih ettiğimizi dile getiriyoruz. Kıbrıs Türkleri 50 yılı aşkın bir süredir federasyon görüşmelerini sürdürdü, ortaklık cumhuriyeti sadece üç yıl sürdürülebildi. Rum zihniyeti halen değişmedi, halen Kıbrıs’ın Helen adası olması şeklinde bugün güneyde ve Yunanistan’da 1 Nisan nedeniyle düzenlenen törenlerde nutuklar atıldığını görüyoruz. Bizim siyasetimizin temelinde sonuna kadar devletimize ve egemenliğimize sahip çıkmak vardır”.

Bu zihniyete karşı mücadeleyi Kıbrıs Türk halkının huzuru ve daha güzel bir geleceğe taşınması için sürdürmeye devam edeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin gün geçtikçe Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle daha da geliştiğine, gelişmeye devam edeceğine işaret etti.

“Şehitlerimizin verilen mücadeledeki en üst mertebedeki değerini ve önemini asla unutmayacağız, unutturmayacağız”

Verilen mücadelede şehitlerimizin en üst mertebedeki değerini ve önemini asla unutmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Barış Harekâtının ardından adada barış ve huzurun sağlandığını ve tüm bunları şehitlere borçlu olduğumuzu ve şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını kaydetti.

Halen kayıp şehitlerin olmasının ayrı bir acı olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Rumların yaptığı bu büyük insan hakları ihlalinin bir insanlık suçu olduğunu ve Rumların elinde olan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bu kadar yıldır bu konudaki bilgileri değerlendirip kayıp şehitleri bulmaya yardımcı olmadıklarını söyledi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

Gazetecilik mesleği serüvenim

KTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKTTB Başkanı Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin Kongresi’ne katıldıKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Ceyhun Dalkan, Türk Tabipleri Birliği’nin 78. Büyük Kongresi’ne katılarak, Genel Kurul’a hitap etti. Dalkan, hekimlik mesleğinin evrensel değerlerini, bilimsel tıp anlayışını ve toplumun sağlık hakkını korumak amacıyl
Sevgül Uludağ hayatını kaybettiSevgül Uludağ hayatını kaybettiAraştırmacı gazeteci, yazar Sevgül Uludağ yaşamını yitirdi. Kayıplar konusundaki araştırmalarıyla tanınan ve uzun yıllardır Yenidüzen gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Uludağ, 67 yaşındaydı.
175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladı175 polis ve 25 itfaiye memuru yemin ederek göreve başladıPolis Genel Müdürlüğü’nün 66’ncı Dönem Polis ile 17’nci Dönem İtfaiye Temel Eğitimleri’nin yemin ve mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 113 erkek ve 62 kadın olmak üzere toplam 175 polis me
Girne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiGirne-Değirmenlik anayolunda patlatma nedeniyle trafik düzenlemesiPolis Basın Subaylığı, Girne-Değirmenlik anayolunda sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında patlatma yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Acapulco Kavşağı ile Alevkayası Kavşağı arasında kalan yol kesimi bugün 14.
TC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptıTC MSB Sözcüsü Aktürk BM Kıbrıs Planı iddialarına dair açıklama yaptıTürkiye Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Kara Kuvvetlerinin 2235’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığında düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantıs
1/20
SON DAKİKA HABERLER
YAZAR
SPOR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.